Bli medlem

Det lønner seg å bli medlem av Studentsamfunnet! I løpet av få arrangementer vil du spare inn igjen medlemsavgiften, og du får muligheten til å engasjere deg på Samfunnet.

Som medlem av Studentsamfunnet har du flere fordeler:

 • Gratis inngang eller medlemspris på alle arrangementer. Medlemskapet gjelder også ved Studentersamfundet i Trondheim og ved NMBU Veterinærhøgskolen.
 • Stemmerett på Generalforsamlinger som avholdes en gang per semester og der kandidater til styreverv velges og viktige valg for Samfunnet avgjøres.
 • Du får mulighet til å engasjere deg i ulike komiteer på samfunnet, om du ønsker å jobbe i bar, ordensvern, lyd og lys etc. Samfunnet drives av disse engasjerte menneskene, og det er en genial mulighet til å stifte nye bekjentskaper.
 • Ikke minst, du får delta som medlem i et av landets beste studentmiljøer!

 

———-Bli medlem her!———-

 

 

Medlemskapet følger skoleåret og varer i 1, 3 eller 5 år fra august til mai. Du forplikter deg til å bidra med en til to samfunnstjenester per semester. Dette innebærer at du jobber på et av Samfunnets arrangementer i god dugnadsånd og blir dermed en aktiv del av driften på huset. Samfunnets arrangementer hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten medlemmenes hjelp. Denne kvelden jobber du for andre som er ute, mens de andre vil jobbe neste gang du skal på fest.

 

En typisk Samfunnstjeneste kan se slik ut:

19:30 – Oppmøte i bodegaen, hvor informasjon og arbeidsoppgaver blir utdelt fra Festansvarlig (person som har hovedansvaret for det som skjer på huset denne kvelden)

 • Oppgaver man kan velge mellom varierer, men dette er noen: dørvakt, skanne studentkort i døra, stå i garderoben, streifevakt, passe på nødutganger, scenevakt, bar og sørge for at de som jobber for kaffe og frukt.
 • I løpet av kvelden kan du alltids spørre de med grønn (baransvarlig), rød (vaktansvarlig), blå (teknisk ansvarlig) og mørkeblå (festansvarlig) farge på genseren om det skulle være noe underveis.
  • 20:00 – Det serveres mat, så man trenger ikke å spise før man kommer på jobb.
  • 20:30 – Du blir fulgt til arbeidsstedet ditt, og nødvendig opplæring blir gitt.
  • 21:00 – Dørene åpner på Samfunnet.
  • 01:30 (onsdag)/02:30(fredag): Besøkende forlater huset og alle hjelper til å rydde. Tilslutt serveres det pizza i bodegaen, før man tusler hjem. Forhåpentligvis med noen nye venner og en god følelse av tilhørighet til hjerte av Studentsamfunnet i Ås.

Dersom du IKKE møter til innkalt samfunnstjeneste sperres medlemskapet, det vil si at du må betale full pris i døra på samtlige arrangementer i inneværende og neste semester.

I år tester vi en ny mulighet hvor du kan selv velge hvilke datoer du vil jobbe i semesteret. Du velger hvilke(n) dato(er) du vil jobbe med å logge inn på linticket.no:

For innlogging første gang: brukernavnet er mailadressen du oppga ved registrering. Trykk ”glemt passord” for å motta aktiveringskode til innlogging. For å raskere motta aktiveringskode velg SMS. Så finner du aktiviteter i menyen, og deretter kalender. Der få du en oversikt over de ulike arrangementene utover semesteret, og ved å trykke navnet på arrangementet har du meldt deg til Samfunnstjeneste den dagen. Førstemann-til-mølla gjelder, og fungerer det ikke å trykke på et arrangement kan det hende det er fullt og du må velge en annen dag.

Vi må stenge påmelding til de ulike arrangementene ca 4-5 uker i forveien, da vi i noen tilfeller må kalle inn (som vanlig) hvis ikke nok folk har meldt seg til tjeneste. Innkalling kommer da per mail, fra personal@samfunnetiaas.no og skal bekreftes. Bekreftelse gjøres under ”min side” og ”mine jobber” i Linticket, http://www.linticket.no/.

Hvis du ikke har mulighet til å møte denne dagen er du selv ansvarlig for å finne en erstatter til samfunnstjenesten. Ved gyldig grunn (sykdom osv.) kan du sende mail til personal@samfunnetiaas.no så finner dere en løsning sammen. Varsle i god tid, slik at vi rekker å finne en erstatter for deg. Varsles det i ettertid vil dette ikke telle som gyldig (foruten spesielle hendelser), og du vil bli sperret i inneværende og neste semester. Eventuelle allergier eller merknader, samt bytte av samfunnstjenesten registreres under “min side” og “mine meldinger” i Linticket. Registrering/varsling om matallergier må gjøres søndagen før inneværende samfunnstjeneste i Linticket eller på mail til personal@samfunnetiaas.no.

Medlemskapet koster 300,- kroner for et helt år og tjenes som sagt inn på noen få arrangementer.

Du kan også velge å betale 600,- kroner for 3 år (sparer 300,-), eller betale 900,- kroner for 5 år (sparer 600,-).

Takk for at du velger å ta del i det som kjennetegner studentmiljøet på Ås, dugnadsarbeid. Lenge leve Ås-ånden!

Hva brukes medlemsavgiften til?

Samfunnsbygningen eies av studentene og første delen ble bygget på dugnad av studentene i 1934. Aud.Max eies av NMBU. Studentsamfunnet må hvert eneste år betale sin del av driftskostnadene på samfunnsbygningen rundt 800 000 kroner. I tillegg har vi lån på Halvors Hybel fra 1994 som det vært år betales renter og avdrag på. Annenhver høst arrangeres det UKA som har som et av hovedmålene sine å tjene penger til driften av samfunnet. I tillegg bidrar Samfunnet med sitt overskudd. Dersom du bruker 100 kroner på samfunnet går ca 80 kroner tilbake igjen direkte i form av innkjøp av øl, band honorar, Tuntreet mm, ca10 kroner går til vedlikehold av bygningen og ca10 kroner til nedbetaling av lån på Halvors Hybel.

 


Back to Top ↑

 • Siste  NLU NU         Tuntreet Tuntreet Tuntreet Tuntreet  FansBack to Top ↑