Hvordan er det å jobbe i komite på festkvelder?

Komiteene på Samfunnet er det som får Samfunnet til å gå rundt, og livet på Ås hadde vært veldig annerledes uten dem. Å jobbe i komite innebærer at man jobber minst 30 timer per semester, men fordelene er mange. Internfester, gratis inngang på mange arrangementer og mulighet til å bli kjent med nye mennesker er bare noen av dem. Men hvordan er det egentlig å jobbe i komite? Vi har snakket med mange av de som jobber i komite på en festkveld om hvordan det er å jobbe i disse komiteene.

 

Inngang – Martine Bingen (komitemedlem) og Astrid Lunde (Ansvarlig)

Martine
Å jobbe i inngangskomite er veldig hyggelig. Du føler at du bidrar hakket mer enn man gjør ved vanlig samfunnstjeneste, og at man tar mer del i Samfunnet. Det er sosialt å være med i komite, du blir kjent med nye mennesker og du får være med på internfest – noe jeg synes er veldig gøy!

Hvis jeg skulle valgt en annen komite ville det vært bar eller ordensvern. Men jeg anbefaler å søke inngangskomite – det er sosialt og du får goder som billigere øl og billetter.

Kristina Bringedal Gedde (1 of 24).jpg

Astrid

Jeg trives veldig godt som inngangsansvarlig. Det er en sosial jobb, hvor du står med en god gjeng og slipper inn folk på Samfunnet. Jeg liker å slå av en prat med de som kommer på Samfunnet, så denne komiteen er jo perfekt.

Min stilling har utfordret meg, jeg har lært å ta avgjørelser i vanskelige situasjoner, lært mer om regnskap og hvordan det er å lede mennesker. Jeg er veldig takknemlig for det, for dette er kunnskap jeg tar med meg videre.
Hvis jeg skulle vært i en annen komite hadde det vært bar – der er det jo sosialt der og!

Kristina Bringedal Gedde (14 of 24).jpg

Bar – Hans-Jørgen Sand

Hans-Jørgen

Jeg søkte faktisk komite før jeg hadde kommet inn på NMBU. En venninne fortalte meg om Samfunnet og de ulike komiteene, så jeg sendte inn en søknad før jeg visste om jeg skulle begynne på NMBU. Jeg har jobbet i barkomite i 4 år, og planlegger ikke å slutte før jeg er ferdig på NMBU. Det jeg liker ved barkomiteen er det sosiale samværet og at du gjør mye mer for studentmassen. I tillegg har man i komite de beste festene og du lærer mye om Samfunnet som du ellers ikke ville gjort – noe jeg setter stor pris på.

Kristina Bringedal Gedde (7 of 24).jpg

Mat – Ingvild Pedersen

Ingvild

Jeg har lett etter noe som engasjerer meg på Samfunnet. Når jeg hadde samfunnstjeneste meldte jeg meg alltid til kjøkkenet, det var der jeg trivdes best. I høst ble matkomiteen opprettet og endelig var det en komite jeg engasjerte meg for! Det er sosialt å jobbe i denne komiteen, og du føler du er en del av noe her på Samfunnet. I tillegg skader det ikke med godene som følger med å jobbe i komite, men det er ikke så viktig for meg. Hvis jeg skulle vært i en annen komite hadde det nok vært inngang eller Tuntreet – men jeg trives veldig godt her i matkomiteen.

Kristina Bringedal Gedde (8 of 24).jpg

Arrangement – Amalie Eikeland Holmefjord

Amalie

Runa (tidligere arrangementsjef) sa til meg at «du passer i denne komiteen», så da søkte jeg – enkelt og greit. Det er mye forskjellig man gjør i denne komiteen, alt fra pynting til temafester, tirsdagspåfyll og peiskos. I arrangementskomiteen får man mulighet til å se bak kulissene på Samfunnet, og man tenker ikke over hvor mye arbeid som legges inn under en festkveld før man blir med i komite. Hvis jeg skulle vært med i en annen komite hadde det vært artistkomiteen, men jeg trives veldig godt der jeg er. Jeg synes ikke det er noe problem å jobbe flere festkvelder enn man gjør som medlem, for godene i komite og det sosiale veier opp for de ekstra vaktene.

Kristina Bringedal Gedde (11 of 24).jpg

Lys – Rasmus Hageland

Rasmus

Jeg jobbet med lys under UKA, og det var det som fikk meg til å søke lyskomite. Jeg trives godt, det er en sosial komite og mange flinke folk. I tillegg får man kunnskap man vanligvis ikke får, som jeg sikkert får bruk for senere i livet.

Hvis jeg ikke jobbet i lys ville jeg nok ha jobbet i lyd.

Kristina Bringedal Gedde (18 of 24).jpg

Ordensvern – Helena Seland Myhre

Helena

Jeg søkte ordensvern etter å ha jobbet som funksjonær under UKA, som ga meg en forsmak på komitelivet. Jeg trives veldig bra, jeg startet som komitemedlem høsten for 2 år siden og ble nylig vaktansvarlig og komitesjef – så det er tydelig at jeg trives. Jeg føler jeg er mer med og bidrar, i tillegg har jeg blitt kjent med mange nye mennesker. Godene man får i komite veier opp for ekstra vakter, men for meg er de kun en bonus. Hvis jeg skulle valgt en annen komite ville jeg jobbet i bar eller inngang, men som sagt trives jeg veldig bra der jeg er!

Søk orden!

ordensvern.jpg

Film og foto – Kristina Gedde

Kristina

Under fadderuka hørte jeg ofte «søk komite, det lønner seg», og det vil jeg si det gjør. Jeg trives veldig godt i film og foto-komiteen, og har lært mye. Jeg har lært meg mer om Photoshop og Lightroom, og vi har veldig bra utstyr! Det er en sosial komite og passer godt hvis man har foto som en hobby – men det er ikke et krav. Vi er ikke så mange i komiteen, så vi er en god gjeng og har det gøy sammen. Jeg er veldig fornøyd med å være med i denne komiteen, men måtte jeg ha valgt noe annet hadde det nok vært Tuntreet.

Kristina Bringedal Gedde (24 of 24).jpg

Lyd – Nikita Fonarev

Nikita

Jeg har alltid spilt og vært opptatt av musikk, og jobbet mye med lyd så når jeg fant lydkomiteen ville jeg lære mer. Jeg trives utrolig bra, vi er ganske mange i komiteen men vi har et godt samhold og trives bra sammen. Du lærer mye av å jobbe her.

Hvis jeg måtte velge noe annet hadde det vært artistkomite.

Kristina Bringedal Gedde (23 of 24).jpg

Lemaitre avslutter Sprellfestivalen

20190407-Bendik_Hassel (2).JPG

Snøen har smeltet, pollensesongen har begynt og eksamensperioden begynner smått å påvirke hverdagen til studentene på Ås. Løsningen var klar – det trengtes en Sprellfestival.

 En fantastisk Sprellfestival er nå dessverre over, men hva var ikke en bedre måte å avslutte på enn med headliner Lemaitre? Den norske elektronikaduoen har holdt på siden 2010, gitt ut flere EP’er og utga sitt første studioalbum i 2017. Med seg til Ås tok de blant annet med Markus Neby på synth, som mange kjenner fra P3.

3000 meter øl tidligere på dagen kickstartet folkefesten denne kvelden skulle bli, og det virket som det var vors i annethvert kollektiv på Pentagon og Pomona. Køen ved Aud. Max var lang og folket strømmet på, men kveldens dugnadsgjeng sørget for en effektiv inngang. Litt trist var det riktignok at politiet ikke stilte opp med hundepatrulje som de gjorde på Unge Ferrari tidligere i uken.

Kristina Bringedal Gedde (11 of 15).jpg

Lemaitre serverte et fantastisk show – og et improvisert jazzinnslag da en øl fant veien til teknisk utstyr. Til tross for dette virket det som både artister og festdeltagerne koste seg! Allsang, dans og swing her og der bidra til en utrolig god stemning i en nokså full Aud. Max, hvor basslinjen i Seven Nation Army ble sunget for full hals hver gang det virket som konserten begynte å nærme seg slutten.

Men alle gode ting må ta slutt en gang, og festdeltagerne fordelte seg rundt på samfunnet for å fortsette festen. Spesielt god stemning var det i Johannes der trekkspill og dans bidro til støynivået. Begge barene i Johannes var flittig besøkt, og Caféklubben var åpen for de som ville ha en drink i litt roligere omgivelser hvor det var mulig å høre hva sidemannen prøvde å si til deg. Bodegaen var tettpakket, Rosehagen bidro med mat til sultne studenter, og det virket som stemningen var god på hele Samfunnet. Lemaitre og Samfunnet sørget for en fantastisk avslutning på en fantastisk Sprellfestival, vi gleder oss til neste gang!

Kristina Bringedal Gedde (14 of 15).jpg

Blogginnlegg- Generalforsamling sa du, sa du?

Du har kanskje sett informasjonen om Generalforsamling, eller GF, kommet til syne i din innboks på epost, og hvis du ikke har sett den, må du sjekke søppelposten din. Dette er nemlig en VELDIG VIKTIG EPOST der. Dette er invitasjonen til at du som medlem skal komme å si hva du mener om driften ved Studentsamfunnet. Bruk muligheten du har! Hørhør!

GF er årsmøte til Studentsamfunnet i Ås og her blir de store linjene ved driften satt. Hele GF følger en bestemt saksliste med en rekke punkter. Saker her er for eksempel (satt i vilkårlig rekkefølge):  

-        Rapporter: Alle organene, det vil si Kjernestyret, Tuntreet, Samfunnet I Ås, UKA i Ås og Næringslivsutvalget, skal fortelle om hva de har drevet med det siste halvåret siden forrige generalforsamling.

-        Budsjett for 2019: Det skal legges fram en økonomisk plan for 2019 for alle organer ved Studentsamfunnet.

-        Innsendte saker: Saker som medlemmer har sendt inn på forhånd av generalforsamlingen og som ønskes å tas opp.

-        Forslag til vedtektsendringer: Vedtekter er retningslinjer for hvordan Studentsamfunnet skal drives og fungerer som Studentsamfunnets lover. Litt spesielt for høstens generalforsamling er at det kommer forslag til reviderte vedtekter, med andre ord nyoppussede vedtekter, som legges fram som et forslag til nye vedtekter. Det er ikke så mange vedtektsendringer der selve meningen i vedtekten endres, men det er mange språklige endringer og omformuleringer. Bakgrunnen for dette arbeidet er at dagens vedtekter er et lappeteppe som kan samsvare i større grad til dagens drift. Følg med på nettsiden for mer info angående dette.

-        Valg av møteledelse: Disse skal lede deltakerne igjennom GF, som en konferansier med hammer.

-        Valg av referent og tellekorps: Referenter er de som skriver protokollen fra GF, det vil si at de skriver ting som bestemmes (vedtas) på GF. Et tellekorps er de som teller antall stemmer ved avstemning. På GF bruker vi elektroniske stemmeknapper og de sørger for avstemninger stort sett, men hvis det skulle bli på papir eller ved håndsopprekning, er det altså tellekorpset som teller dette.

-        Valg: Det er valg til samfunnsstyret, styret i næringslivsutvalget, redaktør i Tuntreet, valgnemnda og eksternt medlem i Kjernestyret. Har du noen spørsmål om verv, kom på Samfunnets Spørretime i Cafeklubben mellom kl. 18.00-19.00 mandag 5. november eller ta kontakt med valgnemnda. Du kan også spørre personer som allerede innehar verv. Info om dette finnes på nettsidene til de forskjellige organene. Vurderer du å stille til velg – send inn kandidatur før siste frist fredag 10. november til valgnemnda@samfunnetiaas.no. Absolutt siste frist for innsending av kandidatur er 15. november. Ved innsending til siste frist, blir kandidatur publisert dagen før GF.

Husk å ta med deg studentkortet ditt eller annen gyldig legitimasjon på generalforsamlingen. Når du ankommer Samfunnet vil vi scanne studentnummeret ditt og sjekke medlemskap. Videre går du opp i baren utenfor Aud Max og henter ut din stemmeknapp mot å gi studentbevis/legitimasjon i retur. Ved å levere stemmeknappen tilbake etter endt GF vil du selvfølgelig få bevis/legitimasjon tilbake.

Videre tar du din plass i Aud Max, tar opp din Ipad eller datamaskin, og finner nyeste versjon av sakspapirene på nettsiden eller ved bruk av QR-koden som henger i salen. Vi prøver å kutte ut antall utskrifter og det vil kun være noen få utskrifter av fullstendig saksdokument tilgjengelig i salen. Det er slik at all nødvendig informasjon du trenger underveis i GF vil bli gitt via storskjerm og vi vil i tillegg til dette skrive ut alle innsendte saker til alle deltakere(dette gjelder forslaget til reviderte vedtekter). Det vil være gode muligheter for strømuttak, dog oppfordrer vi alle til å komme med ladede batterier på elektronikken.

Generalforsamlingen vil foregå på norsk og det vil bli servert ertesuppe, frukt, kaffe osv. Her treffer du gjerne kjente fjes og alt i alt er det en trivelig kveld med mange gode øyeblikk! Ta deg en tur – bruk din stemme - velkommen i Aud Max mandag 19. november kl 17.00

Administrasjonssjef Maggie letter på sløret

maggie blogg.jpg

Så var det det å rote seg opp på den scena på GF ..

Kalenderen hadde nesten bikka november, det var generalforsamling på Samfunnet og mye skjedde. Selv var jeg mest stressa for eksamen og skolen, var aktiv i forening og det var mye som skjedde hjemme. Jeg hadde lyst til å stille til valg som administrasjonssjef i Samfunnsstyret, men visste ikke helt om jeg turte eller burde. Hvor kjipt er det ikke hvis man ikke blir valgt? Hvorfor skulle de velge meg? Hva hvis mange stemte blankt på nettopp meg? Hva om jeg fikk et kjempe vanskelig spørsmål jeg ikke kunne svare på? Jeg tok skrittet opp på scenen, stilte meg disponibel som administrasjonssjef i samfunnsstyret og har ikke angret siden!

Det er noe med å rote seg opp på den scenen og stå der å greie ut om seg selv. Hva skal man si og hva skal man ikke si. Er jeg den rette? I havet av blikk fra kjente og mange ukjente mennesker, var det en slags trygghet og en slags «you can do it!» allikevel. Få vekk tankene, rot deg opp på scena.

Som styremedlem har jeg hatt mange morsomme øyeblikk og alle disse øyeblikkene har jeg fått dele med flotte mennesker. Engasjementet og den berømmelige Ås-ånden er til å ta og føle på når man er på Samfunnet. Du danner deg et nettverk og får lov til å samarbeide med mennesker som brenner for akkurat det samme som deg. Dessuten er du en del av et styre. Hver eneste uke har det vært styremøte og dette kan man ikke gjøre til en kjip greie – når du stiller til valg som styremedlem, stiller du deg disponibel til å være med på styremøte engang i uka det neste året! Sånn er det bare.

Jeg hadde aldri vært involvert i administrasjonsblokka når jeg stilte til valg og hadde kun satt meg inn i hvilke komiteer som var i blokka. LinTicket, Kjernestyret, festkvelder og samfunnstjenester – ganske ukjente saker for min del. Ett år senere sitter jeg igjen med så mye lærdom, så mange prøvelser, så mange eposter og et nettverk som har utvidet seg som grassalt!. Vær så snill å ikke tenk at du ikke har involvert deg nok på Samfunnet til å stille til valg – det viktigste er at du er supergira på å gjøre en innsats og har tid!

Når jeg stilte som administrasjonssjef hadde jeg ikke noe formål med å revolusjonere noen ting, heller bygge videre på det arbeidet som allerede er gjort. Dette er jeg glad jeg tenkte i ettertid, jeg tror jeg hadde blitt skuffa! Studentsamfunnet er en gammel organisasjon med mye godt i, her nytter det ikke å finne opp kruttet på nytt, men å utvikle det som allerede er. Det kan komme mye godt ut av det også og ikke vær redd for utvikling!

Jeg er veldig glad jeg rota meg opp på scena i november i fjor og oppfordrer nettopp deg som leser til å gjøre det samme på Generalforsamlingen 19. november! Det er mye som skjer på Samfunnet og jeg hadde ikke latt sjansen gå fra meg nå. Det er nå du er ung og det er nå du kan, alle har det så forbaska travelt. Er du klar til å ta steget?

Hilsen deres alle Margrethe.

Sløtface&Sauropod

Sløtface&Sauropod Det skjer noe med norsk pop-rock og punk om dagen. En bølge av norske artister skyller ut over Europa og resten av verden, og det får massiv oppmerksomhet. Her hjemme har vi akkurat begynt å skjønne hva som er i ferd med å skje, kanskje tidevannet skyller saktere inn over Norge... Sløtface har turnert Europa og USA til strålende kritikk og er nå ute på Norgesturné. Musikken deres er en deilig blanding av pop, rock og punk, og tar oss tilbake til tenårene hvor alt føltes så innmari intenst og ekte. Selv sier Sløtface at de lar seg inspirere av det å være i 20-årene og ikke vite hva du gjør med livet ditt, og de skriver låter med feministiske undertoner. Det etterlengtede debutalbumet deres «Try Not To Freak Out» blir hyllet i både inn- og utland, nylig vant de Gaffas pris for «Beste norske band», og fikk akkurat den gjeve Spellemannsprisen i kategorien rock. Vi gleder oss vilt til å se denne energiske bølgen av et band dundre over Halvors Hybel med et hardtslående og utadvendt liveshow. Låtene «Pitted», «Magazine» og «Nancy Drew» er god nok grunn i seg selv til å komme på denne konserten. Dette er et band som er på vei rett til himmels, og Sauropod skal varme opp! Dette kan fort komme til å bli semesterets feeeteste konsertopplevelse

Sløtface&Sauropod
Det skjer noe med norsk pop-rock og punk om dagen. En bølge av norske artister skyller ut over
Europa og resten av verden, og det får massiv oppmerksomhet. Her hjemme har vi akkurat begynt å
skjønne hva som er i ferd med å skje, kanskje tidevannet skyller saktere inn over Norge...
Sløtface har turnert Europa og USA til strålende kritikk og er nå ute på Norgesturné. Musikken deres
er en deilig blanding av pop, rock og punk, og tar oss tilbake til tenårene hvor alt føltes så innmari
intenst og ekte. Selv sier Sløtface at de lar seg inspirere av det å være i 20-årene og ikke vite hva du
gjør med livet ditt, og de skriver låter med feministiske undertoner. Det etterlengtede debutalbumet
deres «Try Not To Freak Out» blir hyllet i både inn- og utland, nylig vant de Gaffas pris for «Beste
norske band», og fikk akkurat den gjeve Spellemannsprisen i kategorien rock.
Vi gleder oss vilt til å se denne energiske bølgen av et band dundre over Halvors Hybel med et
hardtslående og utadvendt liveshow. Låtene «Pitted», «Magazine» og «Nancy Drew» er god nok
grunn i seg selv til å komme på denne konserten. Dette er et band som er på vei rett til himmels, og
Sauropod skal varme opp! Dette kan fort komme til å bli semesterets feeeteste konsertopplevelse

Kjære medlemmer av studentsamfunnet i Ås!

Semesteret er i gang for fullt og vi gleder oss til å dele et hav av opplevelser med dere på samfunnet denne våren! Nytt av året kan vi blant annet tilby et semesterprogram med arrangement og aktiviteter hver dag hele uken. Det blir fantastiske konserter, gode diskusjoner, kulturelle begivenheter fra ende til annen, og alt er muliggjort fordi dere bidrar til huset med deres frivillige innsats og ideer. 

 

I anledning semesterkickoff fredag 16. februar kommer Vassendgutane på besøk for å lage liv og røre i Aud Max og vi har behov for flere samfunnstjenester! Det kommer mange festglade mennesker og vi må passe på at vi har nok folk på jobb slik at ting går smuud og at opplevelsen blir positiv både for gjestene og vertskapet. 

 

Ved å jobbe under semesterkickoff slipper du garantert å bli kalt inn til samfunnstjeneste neste kickoff, og som ved alle andre samfunnstjenester får du servert mat og drikke og en mulighet til å bli enda bedre kjent med Samfunnet og de andre som jobber denne kvelden. Hvis du har mulighet til å jobbe må du sende en mail snarest til: personal@samfunnetiaas.no
 

Ved å logge inn på linticket.no og trykke på fanen "aktiviteter" kan du melde deg opp til samfunnstjeneste selv. På denne måten slipper du å kalles inn til samfunnstjeneste på dager hvor det ikke passer.

 

Dere skal være stolte av å være en del av studentsamfunnet. Vi er en unik organisasjon som får til fantastiske ting sammen gjennom frivillig arbeid og fellesskapsglede. Ved å avtjene samfunnstjenesten, vise respekt for huset og de som er på jobb, og gjennom å bidra med deres evner og ressurser til å utvikle organisasjonen, viser dere at dere ikke tar samfunnshuset for gitt. Det er ikke uten innsats at vår kjære lille Universitetsbygd kan fronte med et av Norges mest aktive og levende studentsamfunn! Slik vil vi også ha det i fremtiden!


Vi gleder oss til å se dere i løpet av våren!


Med vennlig hilsen,
Oskar Aalde og resten av samfunnsstyret våren 2018

Scenen for de store konsertopplevelsene

Gard Nergaard-Foto - Knut Utler (1).jpg

Når vi i bookingkomiteen begynte å jobbe på Samfunnet hadde vi mange mål, og ett av dem var å tørke støv av den deilige scenen i Halvors Hybel. Denne scenen har gitt oss vann i munnen og stjerner i øynene bare ved tanken på det store potensialet den har. Som scene har Halvors bare unntaksvis fått skinne gjennom konserter, og det er den ideelle scenen til å introdusere et bredere kulturtilbud enn det som ellers får plass på Studentsamfunnet, og vi dør etter å få til mer av dette!

 

Derfor har vi gått sammen med arrangementkomiteen, og sammen er vi kare for å blåse litt magi inn i Halvors Hybel - og vi starter allerede søndag 19. november med Samfunnets første Softesøndag!!

 

Vi sørger for tilbakelent stemning, baren kommer til å være åpen, og på scenen introduserer vi noe av det mest spennende som skjer på folkemusikk-scenen om dagen, nemlig Gard Nergaard. Gard Nergaard er en improviserende folkemusiker, komponist og historieforteller med mange jern i ilden. Han er en sterk og levende formidler av folkemusikktradisjon fra Vest-Agder, og er aktuell med albumet «Å legge på svøm» sammen med gitaristen Michael Krummins. Dette er ei plate med nykomponert folkemusikk full av turbulens, lekenhet og storytelling. Gard kommer rett fra plateslipp i Oslo, og alt kan skje når han står på scenen full av inspirasjon, klar til å sparke fra seg. Møt opp for en konsertopplevelse av de sjeldne i Halvors Hybel, enten du er kjent med folkemusikk eller ikke, for er det noen som kan vekke interessen så er det Gard!

 

Sees i Halvors hybel søndag 19.11 klokken 18:00!