Sløtface&Sauropod

 Sløtface&Sauropod Det skjer noe med norsk pop-rock og punk om dagen. En bølge av norske artister skyller ut over Europa og resten av verden, og det får massiv oppmerksomhet. Her hjemme har vi akkurat begynt å skjønne hva som er i ferd med å skje, kanskje tidevannet skyller saktere inn over Norge... Sløtface har turnert Europa og USA til strålende kritikk og er nå ute på Norgesturné. Musikken deres er en deilig blanding av pop, rock og punk, og tar oss tilbake til tenårene hvor alt føltes så innmari intenst og ekte. Selv sier Sløtface at de lar seg inspirere av det å være i 20-årene og ikke vite hva du gjør med livet ditt, og de skriver låter med feministiske undertoner. Det etterlengtede debutalbumet deres «Try Not To Freak Out» blir hyllet i både inn- og utland, nylig vant de Gaffas pris for «Beste norske band», og fikk akkurat den gjeve Spellemannsprisen i kategorien rock. Vi gleder oss vilt til å se denne energiske bølgen av et band dundre over Halvors Hybel med et hardtslående og utadvendt liveshow. Låtene «Pitted», «Magazine» og «Nancy Drew» er god nok grunn i seg selv til å komme på denne konserten. Dette er et band som er på vei rett til himmels, og Sauropod skal varme opp! Dette kan fort komme til å bli semesterets feeeteste konsertopplevelse

Sløtface&Sauropod
Det skjer noe med norsk pop-rock og punk om dagen. En bølge av norske artister skyller ut over
Europa og resten av verden, og det får massiv oppmerksomhet. Her hjemme har vi akkurat begynt å
skjønne hva som er i ferd med å skje, kanskje tidevannet skyller saktere inn over Norge...
Sløtface har turnert Europa og USA til strålende kritikk og er nå ute på Norgesturné. Musikken deres
er en deilig blanding av pop, rock og punk, og tar oss tilbake til tenårene hvor alt føltes så innmari
intenst og ekte. Selv sier Sløtface at de lar seg inspirere av det å være i 20-årene og ikke vite hva du
gjør med livet ditt, og de skriver låter med feministiske undertoner. Det etterlengtede debutalbumet
deres «Try Not To Freak Out» blir hyllet i både inn- og utland, nylig vant de Gaffas pris for «Beste
norske band», og fikk akkurat den gjeve Spellemannsprisen i kategorien rock.
Vi gleder oss vilt til å se denne energiske bølgen av et band dundre over Halvors Hybel med et
hardtslående og utadvendt liveshow. Låtene «Pitted», «Magazine» og «Nancy Drew» er god nok
grunn i seg selv til å komme på denne konserten. Dette er et band som er på vei rett til himmels, og
Sauropod skal varme opp! Dette kan fort komme til å bli semesterets feeeteste konsertopplevelse

Kjære medlemmer av studentsamfunnet i Ås!

Semesteret er i gang for fullt og vi gleder oss til å dele et hav av opplevelser med dere på samfunnet denne våren! Nytt av året kan vi blant annet tilby et semesterprogram med arrangement og aktiviteter hver dag hele uken. Det blir fantastiske konserter, gode diskusjoner, kulturelle begivenheter fra ende til annen, og alt er muliggjort fordi dere bidrar til huset med deres frivillige innsats og ideer. 

 

I anledning semesterkickoff fredag 16. februar kommer Vassendgutane på besøk for å lage liv og røre i Aud Max og vi har behov for flere samfunnstjenester! Det kommer mange festglade mennesker og vi må passe på at vi har nok folk på jobb slik at ting går smuud og at opplevelsen blir positiv både for gjestene og vertskapet. 

 

Ved å jobbe under semesterkickoff slipper du garantert å bli kalt inn til samfunnstjeneste neste kickoff, og som ved alle andre samfunnstjenester får du servert mat og drikke og en mulighet til å bli enda bedre kjent med Samfunnet og de andre som jobber denne kvelden. Hvis du har mulighet til å jobbe må du sende en mail snarest til: personal@samfunnetiaas.no
 

Ved å logge inn på linticket.no og trykke på fanen "aktiviteter" kan du melde deg opp til samfunnstjeneste selv. På denne måten slipper du å kalles inn til samfunnstjeneste på dager hvor det ikke passer.

 

Dere skal være stolte av å være en del av studentsamfunnet. Vi er en unik organisasjon som får til fantastiske ting sammen gjennom frivillig arbeid og fellesskapsglede. Ved å avtjene samfunnstjenesten, vise respekt for huset og de som er på jobb, og gjennom å bidra med deres evner og ressurser til å utvikle organisasjonen, viser dere at dere ikke tar samfunnshuset for gitt. Det er ikke uten innsats at vår kjære lille Universitetsbygd kan fronte med et av Norges mest aktive og levende studentsamfunn! Slik vil vi også ha det i fremtiden!


Vi gleder oss til å se dere i løpet av våren!


Med vennlig hilsen,
Oskar Aalde og resten av samfunnsstyret våren 2018

Scenen for de store konsertopplevelsene

Gard Nergaard-Foto - Knut Utler (1).jpg

Når vi i bookingkomiteen begynte å jobbe på Samfunnet hadde vi mange mål, og ett av dem var å tørke støv av den deilige scenen i Halvors Hybel. Denne scenen har gitt oss vann i munnen og stjerner i øynene bare ved tanken på det store potensialet den har. Som scene har Halvors bare unntaksvis fått skinne gjennom konserter, og det er den ideelle scenen til å introdusere et bredere kulturtilbud enn det som ellers får plass på Studentsamfunnet, og vi dør etter å få til mer av dette!

 

Derfor har vi gått sammen med arrangementkomiteen, og sammen er vi kare for å blåse litt magi inn i Halvors Hybel - og vi starter allerede søndag 19. november med Samfunnets første Softesøndag!!

 

Vi sørger for tilbakelent stemning, baren kommer til å være åpen, og på scenen introduserer vi noe av det mest spennende som skjer på folkemusikk-scenen om dagen, nemlig Gard Nergaard. Gard Nergaard er en improviserende folkemusiker, komponist og historieforteller med mange jern i ilden. Han er en sterk og levende formidler av folkemusikktradisjon fra Vest-Agder, og er aktuell med albumet «Å legge på svøm» sammen med gitaristen Michael Krummins. Dette er ei plate med nykomponert folkemusikk full av turbulens, lekenhet og storytelling. Gard kommer rett fra plateslipp i Oslo, og alt kan skje når han står på scenen full av inspirasjon, klar til å sparke fra seg. Møt opp for en konsertopplevelse av de sjeldne i Halvors Hybel, enten du er kjent med folkemusikk eller ikke, for er det noen som kan vekke interessen så er det Gard!

 

Sees i Halvors hybel søndag 19.11 klokken 18:00!


 

Onsdag 15.11 blir det intet mindre enn TRIPPELKONSERT på Studentsamfunnet i Ås!

I samarbeid med Serum, har vi i booking vært så heldige å få hanket inn popeksplosjonen av et band, Donkeyboy! Det er ikke uten grunna at vi begge har dem som fast inventar på enhver party-spilleliste på Spotify. Med fargerik fremtoning, underlig tematikk og melodilinjer på grensa til landeplager, er Donkeyboy udiskuterbart et av de største bandene i norsk pophistorie. Donkeyboy er nesten et synonym for fengende refrenger, og de har en parade av hitlåter; «Ambitions», «Sometimes», «City Boy», «Hero», «Crazy Something Normal», «Downtown», «Trigger Finger»….. Lista er lang, merittene er store, og nå skal vi få se dem gjøre Festsalen om til et fargespekket hav av en fest. Og det råder ingen tvil; det blir allsang fra første strofe!

 

Men ikke nok med det, etter at Donkeyboy har spilt fletta av oss, skal vi få se up-and-coming Mugisho og Chris Holsten i Halvors Hybel. Mugisho har spilt seg inn i det norske musikkmiljøet på imponerende vis, og singlene hans «Would I Never», «Milano» og «Play With You» understreker nettopp hvorfor. Chris Holsten er en talentfull artist som toppet listene i hele Skandinavia før han i det hele tatt hadde gitt ut en singel, og har fått store mottagelser for låtene sine.

 

Har det noensinne vært en trippelkonsert på Samfunnet egentlig? Og hvis ikke disse artistene kan få Ås-studentene i festhumør, ja da er det nesten bare å gi opp. Festsalen OG Halvors Hybel 15.11, dere. Og husk, ikke nøl med å kjøpe billetter for plutselig er det utsolgt!!!

a3-plakat-donkeyboy (1) (1)-1.png

Med tanke på samfunnet

Styret_5-1.jpg

Kjære Thorvald og Tora, 

 

De siste ukene har bydd på alt fra utsolgt Semesterkickoff med Klovner i Kamp til fullsatt Caféklubb under både Tirsdagspåfyll og Torsdagsquiz. Høstparalellen har endelig startet og vi elsker det. 

 

Herfra så går det egentlig bare én vei, og det er mot eksamen. Ettersom de neste månedene som regel forsvinner raskere enn hooket fra bodegan en torsdag morgen, må vi rette fokus mot høstens viktigste arrangement allerede nå. Samfunnets generalforsamling. På generalforsamlingen i oktober er det valg av hele tolv ulike verv innenfor Studentsamfunnets ulike organer, både Tuntreet, Samfunnet, Næringslivsutvalget og Valgnemnda trengs å bemannes. Kom på Samfunnets spørretime for en uformell prat om de ulike stillingene, eller les mer på nettsiden (evt. kan du gjøre begge deler ;)). 

 

Så, mens Administrasjonssjefen ikke klarer å tenke på noe annet enn generalforsamling, jobber Arrangementsjefen allerede nå flittig med semesterprogrammet for våren. Selv om vår kjære Arrangementsjef har en kreativitet utover det vanlige stiller han seg åpen for ethvert forslag eller bidrag til vårens program, og om du har et innspill er det bare å ta kontakt. 

 

Ikke nok med det, for det er ikke bare Arrangementsjefen som ønsker innspill fra Thorvald og Tora. Bookingkomiteen er også i full gang med planleggingen av vårsemesteret, og vil som alltid ha tips og ønsker på: booking@samfunnetiaas.no

 

 

Hjertelig hilsen 

Markedsføringssjefen og vennene 

Samfunnstyret

2017

Arif & Unge Ferrari stormer i gang høsten med turneen Batman & Bane Ballin’ Tour

Arif & Unge Ferrari stormer i gang høsten med turneen Batman & Bane Ballin’ Tour. Både Arif & Unge Ferrari sine karrierer kan kun sies å ha gått én vei det siste året, og det er oppover. Trenden ser heller ikke ut til å snu, for etter Unge Ferrari sin publikumsrekord på Øya i sommer, og Arif sin nye monster av en låt «Alene», legger de to nå ut på turné. Turneen tar for seg hele Skandinavia og på veien stopper de innom Ås for å trampe inn urbane takter på vårt ellers så rurale Studentsamfunn. Hele turneen avsluttes med et spetakkel i selveste Oslo Spektrum (!!), men før det har vi på Ås den unike sjansen til å se dem i en mer intim setting i Festsalen. Skkkrrrt! Er det noen tvil?! Kom på Arif & Unge Ferrari sin Batman & Bane Ballin’ Tour 20.oktober i Festsalen!!

Shalom shalom folkens!

Samfunnsstyret har ikke annet valg enn å takke samtlige for en fantastisk fadderuke! Det er ingen igjen av de 5000 pølsene vi bestilte til grillfesten, vi har hatt fulle hus alle åpne kvelder, og køene har vært uten sidestykke (kremt). Hurra! Endelig kan vi i samfunnsstyret sette oss ned, overlate festavvikling og moro til dem som kan det, og ta fatt på strategi- og beslutningsarbeid for året som kommer. 

 

Den første lærdommen vi har tatt fra fadderuka er at det helt klart er rom for flere serveringssteder på samfunnshuset. Det er vi nå i ferd med å planlegge. I Caféklubben ønsker vi å få til en bar-lounge med litt mer variert utvalg av drikke og en behagelig stemning. Før sommeren hadde samfunnet pådratt seg feiloppsatt Pergola på plattingen utenfor festsalen. Denne mye omtalte Pergolaen vil nå gjenoppstå, og sammen med salg av søtpotetfries og vårruller, pluss satsningen i Caféklubben håper vi på litt mindre trengsel og enda bedre stemning på huset i tiden fremover. For dem som lurer er det såkalt ”safe for forelesning” å google Pergola

 

Som om semsesterprogrammet vårt ikke var fult nok har vi laget plass til "tirsdagspåfyll" annen hver uke, hvor linjeforeninger og politiske partier kommer med alt fra faglig innspill til politiske drøftelser. Vi har også hørt hva som blir hvisket i gangene, og vi jobber hardt med å se på forbedringer for hvordan samfunnstjeneste kan bli avtjent. Vi tror at vi lettere kan inkludere de internasjonale på samfunnet ved å oppfordre til å gjøre samfunnstjeneste, og vi ser på muligheten for å avtjene denne i ulike komiteer utenom festkveldene.

  

Vi jobber med så mye mer, men har dessverre ikke fått mer enn en halv side i tuntreet for denne gang. Dersom det skulle være noen akutte eller gjennomtenkte spørgesmål er det bare å huke tak i oss.

 

Helt til slutt må vi bare si at vi ikke hadde vært Norges beste studentsamfunn uten Norges beste medlemmer, så klapp deg selv på skulderen og ta deg en øl (med eller uten alkohol, det velger’u sjæl) i Bodegaen med oss!

 

Xoxo

Formannen og englene hans

Samfunsstyret 2017