Lemaitre avslutter Sprellfestivalen

20190407-Bendik_Hassel (2).JPG

Snøen har smeltet, pollensesongen har begynt og eksamensperioden begynner smått å påvirke hverdagen til studentene på Ås. Løsningen var klar – det trengtes en Sprellfestival.

 En fantastisk Sprellfestival er nå dessverre over, men hva var ikke en bedre måte å avslutte på enn med headliner Lemaitre? Den norske elektronikaduoen har holdt på siden 2010, gitt ut flere EP’er og utga sitt første studioalbum i 2017. Med seg til Ås tok de blant annet med Markus Neby på synth, som mange kjenner fra P3.

3000 meter øl tidligere på dagen kickstartet folkefesten denne kvelden skulle bli, og det virket som det var vors i annethvert kollektiv på Pentagon og Pomona. Køen ved Aud. Max var lang og folket strømmet på, men kveldens dugnadsgjeng sørget for en effektiv inngang. Litt trist var det riktignok at politiet ikke stilte opp med hundepatrulje som de gjorde på Unge Ferrari tidligere i uken.

Kristina Bringedal Gedde (11 of 15).jpg

Lemaitre serverte et fantastisk show – og et improvisert jazzinnslag da en øl fant veien til teknisk utstyr. Til tross for dette virket det som både artister og festdeltagerne koste seg! Allsang, dans og swing her og der bidra til en utrolig god stemning i en nokså full Aud. Max, hvor basslinjen i Seven Nation Army ble sunget for full hals hver gang det virket som konserten begynte å nærme seg slutten.

Men alle gode ting må ta slutt en gang, og festdeltagerne fordelte seg rundt på samfunnet for å fortsette festen. Spesielt god stemning var det i Johannes der trekkspill og dans bidro til støynivået. Begge barene i Johannes var flittig besøkt, og Caféklubben var åpen for de som ville ha en drink i litt roligere omgivelser hvor det var mulig å høre hva sidemannen prøvde å si til deg. Bodegaen var tettpakket, Rosehagen bidro med mat til sultne studenter, og det virket som stemningen var god på hele Samfunnet. Lemaitre og Samfunnet sørget for en fantastisk avslutning på en fantastisk Sprellfestival, vi gleder oss til neste gang!

Kristina Bringedal Gedde (14 of 15).jpg

Blogginnlegg- Generalforsamling sa du, sa du?

Du har kanskje sett informasjonen om Generalforsamling, eller GF, kommet til syne i din innboks på epost, og hvis du ikke har sett den, må du sjekke søppelposten din. Dette er nemlig en VELDIG VIKTIG EPOST der. Dette er invitasjonen til at du som medlem skal komme å si hva du mener om driften ved Studentsamfunnet. Bruk muligheten du har! Hørhør!

GF er årsmøte til Studentsamfunnet i Ås og her blir de store linjene ved driften satt. Hele GF følger en bestemt saksliste med en rekke punkter. Saker her er for eksempel (satt i vilkårlig rekkefølge):  

-        Rapporter: Alle organene, det vil si Kjernestyret, Tuntreet, Samfunnet I Ås, UKA i Ås og Næringslivsutvalget, skal fortelle om hva de har drevet med det siste halvåret siden forrige generalforsamling.

-        Budsjett for 2019: Det skal legges fram en økonomisk plan for 2019 for alle organer ved Studentsamfunnet.

-        Innsendte saker: Saker som medlemmer har sendt inn på forhånd av generalforsamlingen og som ønskes å tas opp.

-        Forslag til vedtektsendringer: Vedtekter er retningslinjer for hvordan Studentsamfunnet skal drives og fungerer som Studentsamfunnets lover. Litt spesielt for høstens generalforsamling er at det kommer forslag til reviderte vedtekter, med andre ord nyoppussede vedtekter, som legges fram som et forslag til nye vedtekter. Det er ikke så mange vedtektsendringer der selve meningen i vedtekten endres, men det er mange språklige endringer og omformuleringer. Bakgrunnen for dette arbeidet er at dagens vedtekter er et lappeteppe som kan samsvare i større grad til dagens drift. Følg med på nettsiden for mer info angående dette.

-        Valg av møteledelse: Disse skal lede deltakerne igjennom GF, som en konferansier med hammer.

-        Valg av referent og tellekorps: Referenter er de som skriver protokollen fra GF, det vil si at de skriver ting som bestemmes (vedtas) på GF. Et tellekorps er de som teller antall stemmer ved avstemning. På GF bruker vi elektroniske stemmeknapper og de sørger for avstemninger stort sett, men hvis det skulle bli på papir eller ved håndsopprekning, er det altså tellekorpset som teller dette.

-        Valg: Det er valg til samfunnsstyret, styret i næringslivsutvalget, redaktør i Tuntreet, valgnemnda og eksternt medlem i Kjernestyret. Har du noen spørsmål om verv, kom på Samfunnets Spørretime i Cafeklubben mellom kl. 18.00-19.00 mandag 5. november eller ta kontakt med valgnemnda. Du kan også spørre personer som allerede innehar verv. Info om dette finnes på nettsidene til de forskjellige organene. Vurderer du å stille til velg – send inn kandidatur før siste frist fredag 10. november til valgnemnda@samfunnetiaas.no. Absolutt siste frist for innsending av kandidatur er 15. november. Ved innsending til siste frist, blir kandidatur publisert dagen før GF.

Husk å ta med deg studentkortet ditt eller annen gyldig legitimasjon på generalforsamlingen. Når du ankommer Samfunnet vil vi scanne studentnummeret ditt og sjekke medlemskap. Videre går du opp i baren utenfor Aud Max og henter ut din stemmeknapp mot å gi studentbevis/legitimasjon i retur. Ved å levere stemmeknappen tilbake etter endt GF vil du selvfølgelig få bevis/legitimasjon tilbake.

Videre tar du din plass i Aud Max, tar opp din Ipad eller datamaskin, og finner nyeste versjon av sakspapirene på nettsiden eller ved bruk av QR-koden som henger i salen. Vi prøver å kutte ut antall utskrifter og det vil kun være noen få utskrifter av fullstendig saksdokument tilgjengelig i salen. Det er slik at all nødvendig informasjon du trenger underveis i GF vil bli gitt via storskjerm og vi vil i tillegg til dette skrive ut alle innsendte saker til alle deltakere(dette gjelder forslaget til reviderte vedtekter). Det vil være gode muligheter for strømuttak, dog oppfordrer vi alle til å komme med ladede batterier på elektronikken.

Generalforsamlingen vil foregå på norsk og det vil bli servert ertesuppe, frukt, kaffe osv. Her treffer du gjerne kjente fjes og alt i alt er det en trivelig kveld med mange gode øyeblikk! Ta deg en tur – bruk din stemme - velkommen i Aud Max mandag 19. november kl 17.00

Administrasjonssjef Maggie letter på sløret

maggie blogg.jpg

Så var det det å rote seg opp på den scena på GF ..

Kalenderen hadde nesten bikka november, det var generalforsamling på Samfunnet og mye skjedde. Selv var jeg mest stressa for eksamen og skolen, var aktiv i forening og det var mye som skjedde hjemme. Jeg hadde lyst til å stille til valg som administrasjonssjef i Samfunnsstyret, men visste ikke helt om jeg turte eller burde. Hvor kjipt er det ikke hvis man ikke blir valgt? Hvorfor skulle de velge meg? Hva hvis mange stemte blankt på nettopp meg? Hva om jeg fikk et kjempe vanskelig spørsmål jeg ikke kunne svare på? Jeg tok skrittet opp på scenen, stilte meg disponibel som administrasjonssjef i samfunnsstyret og har ikke angret siden!

Det er noe med å rote seg opp på den scenen og stå der å greie ut om seg selv. Hva skal man si og hva skal man ikke si. Er jeg den rette? I havet av blikk fra kjente og mange ukjente mennesker, var det en slags trygghet og en slags «you can do it!» allikevel. Få vekk tankene, rot deg opp på scena.

Som styremedlem har jeg hatt mange morsomme øyeblikk og alle disse øyeblikkene har jeg fått dele med flotte mennesker. Engasjementet og den berømmelige Ås-ånden er til å ta og føle på når man er på Samfunnet. Du danner deg et nettverk og får lov til å samarbeide med mennesker som brenner for akkurat det samme som deg. Dessuten er du en del av et styre. Hver eneste uke har det vært styremøte og dette kan man ikke gjøre til en kjip greie – når du stiller til valg som styremedlem, stiller du deg disponibel til å være med på styremøte engang i uka det neste året! Sånn er det bare.

Jeg hadde aldri vært involvert i administrasjonsblokka når jeg stilte til valg og hadde kun satt meg inn i hvilke komiteer som var i blokka. LinTicket, Kjernestyret, festkvelder og samfunnstjenester – ganske ukjente saker for min del. Ett år senere sitter jeg igjen med så mye lærdom, så mange prøvelser, så mange eposter og et nettverk som har utvidet seg som grassalt!. Vær så snill å ikke tenk at du ikke har involvert deg nok på Samfunnet til å stille til valg – det viktigste er at du er supergira på å gjøre en innsats og har tid!

Når jeg stilte som administrasjonssjef hadde jeg ikke noe formål med å revolusjonere noen ting, heller bygge videre på det arbeidet som allerede er gjort. Dette er jeg glad jeg tenkte i ettertid, jeg tror jeg hadde blitt skuffa! Studentsamfunnet er en gammel organisasjon med mye godt i, her nytter det ikke å finne opp kruttet på nytt, men å utvikle det som allerede er. Det kan komme mye godt ut av det også og ikke vær redd for utvikling!

Jeg er veldig glad jeg rota meg opp på scena i november i fjor og oppfordrer nettopp deg som leser til å gjøre det samme på Generalforsamlingen 19. november! Det er mye som skjer på Samfunnet og jeg hadde ikke latt sjansen gå fra meg nå. Det er nå du er ung og det er nå du kan, alle har det så forbaska travelt. Er du klar til å ta steget?

Hilsen deres alle Margrethe.

Sløtface&Sauropod

Sløtface&Sauropod Det skjer noe med norsk pop-rock og punk om dagen. En bølge av norske artister skyller ut over Europa og resten av verden, og det får massiv oppmerksomhet. Her hjemme har vi akkurat begynt å skjønne hva som er i ferd med å skje, kanskje tidevannet skyller saktere inn over Norge... Sløtface har turnert Europa og USA til strålende kritikk og er nå ute på Norgesturné. Musikken deres er en deilig blanding av pop, rock og punk, og tar oss tilbake til tenårene hvor alt føltes så innmari intenst og ekte. Selv sier Sløtface at de lar seg inspirere av det å være i 20-årene og ikke vite hva du gjør med livet ditt, og de skriver låter med feministiske undertoner. Det etterlengtede debutalbumet deres «Try Not To Freak Out» blir hyllet i både inn- og utland, nylig vant de Gaffas pris for «Beste norske band», og fikk akkurat den gjeve Spellemannsprisen i kategorien rock. Vi gleder oss vilt til å se denne energiske bølgen av et band dundre over Halvors Hybel med et hardtslående og utadvendt liveshow. Låtene «Pitted», «Magazine» og «Nancy Drew» er god nok grunn i seg selv til å komme på denne konserten. Dette er et band som er på vei rett til himmels, og Sauropod skal varme opp! Dette kan fort komme til å bli semesterets feeeteste konsertopplevelse

Sløtface&Sauropod
Det skjer noe med norsk pop-rock og punk om dagen. En bølge av norske artister skyller ut over
Europa og resten av verden, og det får massiv oppmerksomhet. Her hjemme har vi akkurat begynt å
skjønne hva som er i ferd med å skje, kanskje tidevannet skyller saktere inn over Norge...
Sløtface har turnert Europa og USA til strålende kritikk og er nå ute på Norgesturné. Musikken deres
er en deilig blanding av pop, rock og punk, og tar oss tilbake til tenårene hvor alt føltes så innmari
intenst og ekte. Selv sier Sløtface at de lar seg inspirere av det å være i 20-årene og ikke vite hva du
gjør med livet ditt, og de skriver låter med feministiske undertoner. Det etterlengtede debutalbumet
deres «Try Not To Freak Out» blir hyllet i både inn- og utland, nylig vant de Gaffas pris for «Beste
norske band», og fikk akkurat den gjeve Spellemannsprisen i kategorien rock.
Vi gleder oss vilt til å se denne energiske bølgen av et band dundre over Halvors Hybel med et
hardtslående og utadvendt liveshow. Låtene «Pitted», «Magazine» og «Nancy Drew» er god nok
grunn i seg selv til å komme på denne konserten. Dette er et band som er på vei rett til himmels, og
Sauropod skal varme opp! Dette kan fort komme til å bli semesterets feeeteste konsertopplevelse

Kjære medlemmer av studentsamfunnet i Ås!

Semesteret er i gang for fullt og vi gleder oss til å dele et hav av opplevelser med dere på samfunnet denne våren! Nytt av året kan vi blant annet tilby et semesterprogram med arrangement og aktiviteter hver dag hele uken. Det blir fantastiske konserter, gode diskusjoner, kulturelle begivenheter fra ende til annen, og alt er muliggjort fordi dere bidrar til huset med deres frivillige innsats og ideer. 

 

I anledning semesterkickoff fredag 16. februar kommer Vassendgutane på besøk for å lage liv og røre i Aud Max og vi har behov for flere samfunnstjenester! Det kommer mange festglade mennesker og vi må passe på at vi har nok folk på jobb slik at ting går smuud og at opplevelsen blir positiv både for gjestene og vertskapet. 

 

Ved å jobbe under semesterkickoff slipper du garantert å bli kalt inn til samfunnstjeneste neste kickoff, og som ved alle andre samfunnstjenester får du servert mat og drikke og en mulighet til å bli enda bedre kjent med Samfunnet og de andre som jobber denne kvelden. Hvis du har mulighet til å jobbe må du sende en mail snarest til: personal@samfunnetiaas.no
 

Ved å logge inn på linticket.no og trykke på fanen "aktiviteter" kan du melde deg opp til samfunnstjeneste selv. På denne måten slipper du å kalles inn til samfunnstjeneste på dager hvor det ikke passer.

 

Dere skal være stolte av å være en del av studentsamfunnet. Vi er en unik organisasjon som får til fantastiske ting sammen gjennom frivillig arbeid og fellesskapsglede. Ved å avtjene samfunnstjenesten, vise respekt for huset og de som er på jobb, og gjennom å bidra med deres evner og ressurser til å utvikle organisasjonen, viser dere at dere ikke tar samfunnshuset for gitt. Det er ikke uten innsats at vår kjære lille Universitetsbygd kan fronte med et av Norges mest aktive og levende studentsamfunn! Slik vil vi også ha det i fremtiden!


Vi gleder oss til å se dere i løpet av våren!


Med vennlig hilsen,
Oskar Aalde og resten av samfunnsstyret våren 2018

Scenen for de store konsertopplevelsene

Gard Nergaard-Foto - Knut Utler (1).jpg

Når vi i bookingkomiteen begynte å jobbe på Samfunnet hadde vi mange mål, og ett av dem var å tørke støv av den deilige scenen i Halvors Hybel. Denne scenen har gitt oss vann i munnen og stjerner i øynene bare ved tanken på det store potensialet den har. Som scene har Halvors bare unntaksvis fått skinne gjennom konserter, og det er den ideelle scenen til å introdusere et bredere kulturtilbud enn det som ellers får plass på Studentsamfunnet, og vi dør etter å få til mer av dette!

 

Derfor har vi gått sammen med arrangementkomiteen, og sammen er vi kare for å blåse litt magi inn i Halvors Hybel - og vi starter allerede søndag 19. november med Samfunnets første Softesøndag!!

 

Vi sørger for tilbakelent stemning, baren kommer til å være åpen, og på scenen introduserer vi noe av det mest spennende som skjer på folkemusikk-scenen om dagen, nemlig Gard Nergaard. Gard Nergaard er en improviserende folkemusiker, komponist og historieforteller med mange jern i ilden. Han er en sterk og levende formidler av folkemusikktradisjon fra Vest-Agder, og er aktuell med albumet «Å legge på svøm» sammen med gitaristen Michael Krummins. Dette er ei plate med nykomponert folkemusikk full av turbulens, lekenhet og storytelling. Gard kommer rett fra plateslipp i Oslo, og alt kan skje når han står på scenen full av inspirasjon, klar til å sparke fra seg. Møt opp for en konsertopplevelse av de sjeldne i Halvors Hybel, enten du er kjent med folkemusikk eller ikke, for er det noen som kan vekke interessen så er det Gard!

 

Sees i Halvors hybel søndag 19.11 klokken 18:00!


 

Onsdag 15.11 blir det intet mindre enn TRIPPELKONSERT på Studentsamfunnet i Ås!

I samarbeid med Serum, har vi i booking vært så heldige å få hanket inn popeksplosjonen av et band, Donkeyboy! Det er ikke uten grunna at vi begge har dem som fast inventar på enhver party-spilleliste på Spotify. Med fargerik fremtoning, underlig tematikk og melodilinjer på grensa til landeplager, er Donkeyboy udiskuterbart et av de største bandene i norsk pophistorie. Donkeyboy er nesten et synonym for fengende refrenger, og de har en parade av hitlåter; «Ambitions», «Sometimes», «City Boy», «Hero», «Crazy Something Normal», «Downtown», «Trigger Finger»….. Lista er lang, merittene er store, og nå skal vi få se dem gjøre Festsalen om til et fargespekket hav av en fest. Og det råder ingen tvil; det blir allsang fra første strofe!

 

Men ikke nok med det, etter at Donkeyboy har spilt fletta av oss, skal vi få se up-and-coming Mugisho og Chris Holsten i Halvors Hybel. Mugisho har spilt seg inn i det norske musikkmiljøet på imponerende vis, og singlene hans «Would I Never», «Milano» og «Play With You» understreker nettopp hvorfor. Chris Holsten er en talentfull artist som toppet listene i hele Skandinavia før han i det hele tatt hadde gitt ut en singel, og har fått store mottagelser for låtene sine.

 

Har det noensinne vært en trippelkonsert på Samfunnet egentlig? Og hvis ikke disse artistene kan få Ås-studentene i festhumør, ja da er det nesten bare å gi opp. Festsalen OG Halvors Hybel 15.11, dere. Og husk, ikke nøl med å kjøpe billetter for plutselig er det utsolgt!!!

a3-plakat-donkeyboy (1) (1)-1.png