Administrasjonssjef Maggie letter på sløret

maggie blogg.jpg

Så var det det å rote seg opp på den scena på GF ..

Kalenderen hadde nesten bikka november, det var generalforsamling på Samfunnet og mye skjedde. Selv var jeg mest stressa for eksamen og skolen, var aktiv i forening og det var mye som skjedde hjemme. Jeg hadde lyst til å stille til valg som administrasjonssjef i Samfunnsstyret, men visste ikke helt om jeg turte eller burde. Hvor kjipt er det ikke hvis man ikke blir valgt? Hvorfor skulle de velge meg? Hva hvis mange stemte blankt på nettopp meg? Hva om jeg fikk et kjempe vanskelig spørsmål jeg ikke kunne svare på? Jeg tok skrittet opp på scenen, stilte meg disponibel som administrasjonssjef i samfunnsstyret og har ikke angret siden!

Det er noe med å rote seg opp på den scenen og stå der å greie ut om seg selv. Hva skal man si og hva skal man ikke si. Er jeg den rette? I havet av blikk fra kjente og mange ukjente mennesker, var det en slags trygghet og en slags «you can do it!» allikevel. Få vekk tankene, rot deg opp på scena.

Som styremedlem har jeg hatt mange morsomme øyeblikk og alle disse øyeblikkene har jeg fått dele med flotte mennesker. Engasjementet og den berømmelige Ås-ånden er til å ta og føle på når man er på Samfunnet. Du danner deg et nettverk og får lov til å samarbeide med mennesker som brenner for akkurat det samme som deg. Dessuten er du en del av et styre. Hver eneste uke har det vært styremøte og dette kan man ikke gjøre til en kjip greie – når du stiller til valg som styremedlem, stiller du deg disponibel til å være med på styremøte engang i uka det neste året! Sånn er det bare.

Jeg hadde aldri vært involvert i administrasjonsblokka når jeg stilte til valg og hadde kun satt meg inn i hvilke komiteer som var i blokka. LinTicket, Kjernestyret, festkvelder og samfunnstjenester – ganske ukjente saker for min del. Ett år senere sitter jeg igjen med så mye lærdom, så mange prøvelser, så mange eposter og et nettverk som har utvidet seg som grassalt!. Vær så snill å ikke tenk at du ikke har involvert deg nok på Samfunnet til å stille til valg – det viktigste er at du er supergira på å gjøre en innsats og har tid!

Når jeg stilte som administrasjonssjef hadde jeg ikke noe formål med å revolusjonere noen ting, heller bygge videre på det arbeidet som allerede er gjort. Dette er jeg glad jeg tenkte i ettertid, jeg tror jeg hadde blitt skuffa! Studentsamfunnet er en gammel organisasjon med mye godt i, her nytter det ikke å finne opp kruttet på nytt, men å utvikle det som allerede er. Det kan komme mye godt ut av det også og ikke vær redd for utvikling!

Jeg er veldig glad jeg rota meg opp på scena i november i fjor og oppfordrer nettopp deg som leser til å gjøre det samme på Generalforsamlingen 19. november! Det er mye som skjer på Samfunnet og jeg hadde ikke latt sjansen gå fra meg nå. Det er nå du er ung og det er nå du kan, alle har det så forbaska travelt. Er du klar til å ta steget?

Hilsen deres alle Margrethe.