Lemaitre avslutter Sprellfestivalen

20190407-Bendik_Hassel (2).JPG

Snøen har smeltet, pollensesongen har begynt og eksamensperioden begynner smått å påvirke hverdagen til studentene på Ås. Løsningen var klar – det trengtes en Sprellfestival.

 En fantastisk Sprellfestival er nå dessverre over, men hva var ikke en bedre måte å avslutte på enn med headliner Lemaitre? Den norske elektronikaduoen har holdt på siden 2010, gitt ut flere EP’er og utga sitt første studioalbum i 2017. Med seg til Ås tok de blant annet med Markus Neby på synth, som mange kjenner fra P3.

3000 meter øl tidligere på dagen kickstartet folkefesten denne kvelden skulle bli, og det virket som det var vors i annethvert kollektiv på Pentagon og Pomona. Køen ved Aud. Max var lang og folket strømmet på, men kveldens dugnadsgjeng sørget for en effektiv inngang. Litt trist var det riktignok at politiet ikke stilte opp med hundepatrulje som de gjorde på Unge Ferrari tidligere i uken.

Kristina Bringedal Gedde (11 of 15).jpg

Lemaitre serverte et fantastisk show – og et improvisert jazzinnslag da en øl fant veien til teknisk utstyr. Til tross for dette virket det som både artister og festdeltagerne koste seg! Allsang, dans og swing her og der bidra til en utrolig god stemning i en nokså full Aud. Max, hvor basslinjen i Seven Nation Army ble sunget for full hals hver gang det virket som konserten begynte å nærme seg slutten.

Men alle gode ting må ta slutt en gang, og festdeltagerne fordelte seg rundt på samfunnet for å fortsette festen. Spesielt god stemning var det i Johannes der trekkspill og dans bidro til støynivået. Begge barene i Johannes var flittig besøkt, og Caféklubben var åpen for de som ville ha en drink i litt roligere omgivelser hvor det var mulig å høre hva sidemannen prøvde å si til deg. Bodegaen var tettpakket, Rosehagen bidro med mat til sultne studenter, og det virket som stemningen var god på hele Samfunnet. Lemaitre og Samfunnet sørget for en fantastisk avslutning på en fantastisk Sprellfestival, vi gleder oss til neste gang!

Kristina Bringedal Gedde (14 of 15).jpg