Hvordan er det å jobbe i komite på festkvelder?

Komiteene på Samfunnet er det som får Samfunnet til å gå rundt, og livet på Ås hadde vært veldig annerledes uten dem. Å jobbe i komite innebærer at man jobber minst 30 timer per semester, men fordelene er mange. Internfester, gratis inngang på mange arrangementer og mulighet til å bli kjent med nye mennesker er bare noen av dem. Men hvordan er det egentlig å jobbe i komite? Vi har snakket med mange av de som jobber i komite på en festkveld om hvordan det er å jobbe i disse komiteene.

 

Inngang – Martine Bingen (komitemedlem) og Astrid Lunde (Ansvarlig)

Martine
Å jobbe i inngangskomite er veldig hyggelig. Du føler at du bidrar hakket mer enn man gjør ved vanlig samfunnstjeneste, og at man tar mer del i Samfunnet. Det er sosialt å være med i komite, du blir kjent med nye mennesker og du får være med på internfest – noe jeg synes er veldig gøy!

Hvis jeg skulle valgt en annen komite ville det vært bar eller ordensvern. Men jeg anbefaler å søke inngangskomite – det er sosialt og du får goder som billigere øl og billetter.

Kristina Bringedal Gedde (1 of 24).jpg

Astrid

Jeg trives veldig godt som inngangsansvarlig. Det er en sosial jobb, hvor du står med en god gjeng og slipper inn folk på Samfunnet. Jeg liker å slå av en prat med de som kommer på Samfunnet, så denne komiteen er jo perfekt.

Min stilling har utfordret meg, jeg har lært å ta avgjørelser i vanskelige situasjoner, lært mer om regnskap og hvordan det er å lede mennesker. Jeg er veldig takknemlig for det, for dette er kunnskap jeg tar med meg videre.
Hvis jeg skulle vært i en annen komite hadde det vært bar – der er det jo sosialt der og!

Kristina Bringedal Gedde (14 of 24).jpg

Bar – Hans-Jørgen Sand

Hans-Jørgen

Jeg søkte faktisk komite før jeg hadde kommet inn på NMBU. En venninne fortalte meg om Samfunnet og de ulike komiteene, så jeg sendte inn en søknad før jeg visste om jeg skulle begynne på NMBU. Jeg har jobbet i barkomite i 4 år, og planlegger ikke å slutte før jeg er ferdig på NMBU. Det jeg liker ved barkomiteen er det sosiale samværet og at du gjør mye mer for studentmassen. I tillegg har man i komite de beste festene og du lærer mye om Samfunnet som du ellers ikke ville gjort – noe jeg setter stor pris på.

Kristina Bringedal Gedde (7 of 24).jpg

Mat – Ingvild Pedersen

Ingvild

Jeg har lett etter noe som engasjerer meg på Samfunnet. Når jeg hadde samfunnstjeneste meldte jeg meg alltid til kjøkkenet, det var der jeg trivdes best. I høst ble matkomiteen opprettet og endelig var det en komite jeg engasjerte meg for! Det er sosialt å jobbe i denne komiteen, og du føler du er en del av noe her på Samfunnet. I tillegg skader det ikke med godene som følger med å jobbe i komite, men det er ikke så viktig for meg. Hvis jeg skulle vært i en annen komite hadde det nok vært inngang eller Tuntreet – men jeg trives veldig godt her i matkomiteen.

Kristina Bringedal Gedde (8 of 24).jpg

Arrangement – Amalie Eikeland Holmefjord

Amalie

Runa (tidligere arrangementsjef) sa til meg at «du passer i denne komiteen», så da søkte jeg – enkelt og greit. Det er mye forskjellig man gjør i denne komiteen, alt fra pynting til temafester, tirsdagspåfyll og peiskos. I arrangementskomiteen får man mulighet til å se bak kulissene på Samfunnet, og man tenker ikke over hvor mye arbeid som legges inn under en festkveld før man blir med i komite. Hvis jeg skulle vært med i en annen komite hadde det vært artistkomiteen, men jeg trives veldig godt der jeg er. Jeg synes ikke det er noe problem å jobbe flere festkvelder enn man gjør som medlem, for godene i komite og det sosiale veier opp for de ekstra vaktene.

Kristina Bringedal Gedde (11 of 24).jpg

Lys – Rasmus Hageland

Rasmus

Jeg jobbet med lys under UKA, og det var det som fikk meg til å søke lyskomite. Jeg trives godt, det er en sosial komite og mange flinke folk. I tillegg får man kunnskap man vanligvis ikke får, som jeg sikkert får bruk for senere i livet.

Hvis jeg ikke jobbet i lys ville jeg nok ha jobbet i lyd.

Kristina Bringedal Gedde (18 of 24).jpg

Ordensvern – Helena Seland Myhre

Helena

Jeg søkte ordensvern etter å ha jobbet som funksjonær under UKA, som ga meg en forsmak på komitelivet. Jeg trives veldig bra, jeg startet som komitemedlem høsten for 2 år siden og ble nylig vaktansvarlig og komitesjef – så det er tydelig at jeg trives. Jeg føler jeg er mer med og bidrar, i tillegg har jeg blitt kjent med mange nye mennesker. Godene man får i komite veier opp for ekstra vakter, men for meg er de kun en bonus. Hvis jeg skulle valgt en annen komite ville jeg jobbet i bar eller inngang, men som sagt trives jeg veldig bra der jeg er!

Søk orden!

ordensvern.jpg

Film og foto – Kristina Gedde

Kristina

Under fadderuka hørte jeg ofte «søk komite, det lønner seg», og det vil jeg si det gjør. Jeg trives veldig godt i film og foto-komiteen, og har lært mye. Jeg har lært meg mer om Photoshop og Lightroom, og vi har veldig bra utstyr! Det er en sosial komite og passer godt hvis man har foto som en hobby – men det er ikke et krav. Vi er ikke så mange i komiteen, så vi er en god gjeng og har det gøy sammen. Jeg er veldig fornøyd med å være med i denne komiteen, men måtte jeg ha valgt noe annet hadde det nok vært Tuntreet.

Kristina Bringedal Gedde (24 of 24).jpg

Lyd – Nikita Fonarev

Nikita

Jeg har alltid spilt og vært opptatt av musikk, og jobbet mye med lyd så når jeg fant lydkomiteen ville jeg lære mer. Jeg trives utrolig bra, vi er ganske mange i komiteen men vi har et godt samhold og trives bra sammen. Du lærer mye av å jobbe her.

Hvis jeg måtte velge noe annet hadde det vært artistkomite.

Kristina Bringedal Gedde (23 of 24).jpg