Intervju med CLMD

clmd2.jpeg

 Fadderuka er forbi, høstparallellen har startet og det er tid for semesterkickoff! Til Samfunnet kommer Martin Danielle – bedre kjent som CLMD. Den norske DJ’en har produsert musikk siden 2008, jobbet med artister som Astrid S og laget offisielle remixer for artister som for eksempel Bruno Mars. Og nå inntar han Aud Max!
Vi var så heldige å få svar på noen av spørsmålene våre:


Har du vært i Ås før? Og har du hørt noe om Samfunnet i Ås og hva vi arrangerer? (UKA i Ås, Sprell-festival etc) 
- Jeg har faktisk spilt i Ås to ganger tidligere, en gang med min gamle makker Carl, og en gang alene, og har hatt en helt sinnsykt bra opplevelse begge gangene. Det er skikkelig stas å få komme tilbake!

Når begynte du å lage musikk? - Jeg startet som DJ, og tok etterhvert steget inn i produsering, og ikke motsatt vei som en del "Bedroom Producers" gjør i dag. Den første låta jeg lagde, "I See", lagde jeg sammen med Carl tidlig i 20-årene, og mest for å se om vi hadde peiling nok på å lage musikk til å legge det til i repertoaret vårt. Det hadde vi heldigvis, for siden så har jo fokuset ligget mer og mer i å lage eget materiale. Men jeg er fortsatt lidenskapelig opptatt av å opptre og levere et kvalitetshow. Jeg syns det er veldig synd at DJ/Produsenter i generasjonen etter meg ikke virker like opptatt av det. 

Hva fikk deg til å bli interessert i elektronika? - Mamma, faktisk. Da jeg var liten var mamma Aerobicinstruktør, og jeg måtte alltid være med på timene hennes. Mens jeg satt å lekte i et hjørne, danset mamma og resten av damene etter deilig 90-talls elektronika som Snap, Mr. President og Eurythmics. Og da var det tydeligvis gjort. Mamma heter Danielle, så jeg har hedret "innsatsen" hennes med å gjøre henne en del av artistnavnet mitt, Martin Danielle. Og du skal ikke se bort i fra at det dukker opp noe 90-talls elektronika i showet mitt.

Spiller du mange konserter utenfor Norge? - Med de to siste sesongene av The Voice måtte jeg kutte ned på all turnering dessverre, men til vanlig spiller jeg også mye utenfor Norge. Jeg har turnert hele USA med Steve Angello, og gjort flere egne miniturneer og konserter i blant annet Brasil, UK og Mellom-Amerika, for å nevne noe. Som sagt, det å opptre er det jeg liker best med jobben min, så jeg prioriterer det når jeg kan.

Hva liker du best – å spille konserter eller være mentor i The Voice? - Helt klart konserter, men å være mentor har gitt meg en helt unik inspirasjon. Det er noe veldig spesielt med å kunne hjelpe unge talenter opp og frem, og bidra til at de tar gode valg for sine fremtidige karrierer. Jeg har fremdeles god kontakt med mange av de jeg hadde på laget mitt, og er helt sikker på at man får høre mer fra flere av dem. Team Martin for alltid!

Hva forventer du av oss studentene i Ås som publikum? - At de er klar for en fest. Jeg har tatt frem noen ordentlige godbiter til dette settet, og det kan til og med hende at jeg spiller noe som ingen har hørt før spesielt for Ås-publikummet, så jeg håper folk liker det.

Det høres ut som denne kvelden kommer til å bli fantastisk, og det er fremdeles ledige billetter! Ta turen til Samfunnet på fredag for å bidra til stemningen og starte semesteret med en herlig kveld!