Back to All Events

Samfunnsmøte: Hemmelige hytter

// ENGLISH BELOW //

Hvor: Halvors Hybel
Når: 20. mars kl. 19:00
GRATIS

Nesten ingen vet om dem, men overalt i Norge ligger små hytter skjult i naturen. Det er hundrevis, kanskje flere tusen av dem. I tre år har Marius Nergård Pettersen reist landet rundt på leting etter hemmelighetene. Ikke for å avsløre hvor de er, men for å fortelle historiene til jegere, fiskere, uteliggere og andre som har bygd der ingen andre går. I fjor utga han den kritikerroste boka "Hemmelige hytter" om prosjektet. Til oss kommer han for å snakke om små, rare hytter, men også om naturopplevelser, mennesker og det enkle liv.

Marius Nergård Pettersen (34) er fotograf og forfatter og jobber kun med natur og friluftsliv. Han har utgitt ni bøker og skriver for flere av landets største medier, deriblant A-magasinet. For arbeidet har han mottatt Helge Ingstad-prisen og Fagpressens fotopris og vært tre ganger nominert til Årets Villmarking.


ENGLISH
This event will be in Norwegian
Samfunnet encourages everyone to buy ticket in LinTicket in advance!

Where: Halvors Hybel
When: 20th of March at 7:00 PM
FREE

Almost no one knows about them, but everywhere in Norway there are cabins hidden in the nature. There are hundreds, maybe thousands of them. In three years, Marius Nergård Pettersen has traveled around the country to look for these secrets. Not to reveal where they are allocated, but to tell the histories of hunters, fishers, hobos and others who has built where no one else goes. Last year, he got his critically acclaimed book about the project, “Hemmelige Hytter”, published. At this event, he will tell us about small, weird cabins, but also about experiences from the wild, humans, and the simple life.

Marius Nergård Pettersen (34) is a photographer and author, and works only with nature and the outdoors. He has gotten nine books published, and writes for several of the country’s biggest medias, among others the A-magasinet. He has received Helge Ingstad-Prisen and Fagpressens fotopris, and has been nominated three times for Årets Villmarking.

Later Event: March 20
Rockebodega