Lørdagslounge

c7X7r9Ig (1).jpeg

Får du ikke nok av det sosiale livet på Ås? Kanskje du savner noe å gjøre på lørdagskvelden annet enn å sitte i sofaen? Hva med å ta turen til Lørdagslounge? 

Lørdagslounge er et konsept som ble lansert i 2018 – og er et tilbud for de som vil gjøre noe moro eller avslappende en lørdags kveld. En lørdag i måneden samles både norske og internasjonale studenter seg i Caféklubben, hvor man kan spille spill, synge karaoke og en gang iblant slå seg løs på dansegulvet. Baren er oppe fra 20-23, så det er en god mulighet til å ta seg en rolig øl med gjengen. Det hender også at det er konserterForeninger som ESN (Erasmus Student Network) og International Student Union of Norway (ISU) har tidligere slått seg sammen med Lørdagslounge og arrangert større kvelder – man skal ikke se bort i fra at det skjer igjen! Å bli kjent med de internasjonale studentene på NMBU er en herlig mulighet til å bli kjent med andre kulturer, meninger og opplevelser. 

En typisk kveld på Lørdagslounge består av forskjellige typer karaoke, noen øl og en chill atmosfære. Det er et perfekt opplegg for de som vil ut og være sosiale – men i litt roligere omgivelser enn det er på onsdager og fredager. Så ta med vennegjengen og test ut Lørdagslounge – det er garantier for en hyggelig kveld.

Tirsdagspåfyll

Helgen er over, en ny uke har begynt og fredag virker milevis unna. Hva kan man fylle kveldene med for å få uken til å gå fortere?

Samfunnet ville fylle nærmest hele uken med arrangementer på Samfunnet, og introduserte for en tid tilbake Tirsdagspåfyll.
Tirsdagspåfyll er et lavterskel-tilbud hver tirsdag på Samfunnet, hvor det tilbys foredrag, diskusjoner, byttekveld av klær og lignende. Arrangementene er gratis for Samfunnets medlemmer, så om du ikke har meldt deg inn i Samfunnet ennå anbefales det på det sterkeste!
Ambisjonen med tirsdagspåfyll er å gi studentene et faglig, politisk eller samfunnsrelevant påfyll av tema man ikke nødvendigvis får gjennom fagene. Det skapes en engasjerende arena for diskusjon, refleksjon, gode samtaler og debatt.

 

Det har vært et tett program hele februar. Tidligere i måneden har det vært Tirsdagspåfyll som har passet de forskjellige temaukene vi har hatt, med foredrag og demonstrasjon av Kondomeriet. Forrige tirsdag kom Juntafils Tuva Fellmann for å snakke om seksualitet under Kjærlighetsuka på Samfunnet.

18. februar kommer IASTE for å fortelle om fordelene ved internasjonal erfaring når man søker jobb, hvor de forteller om de ulike sommerjobbene man kan søke på i utlandet.

I slutten av februar kan du lære om de ulike kulturene vi har i Ås – visste du at 20% av studentene på NMBU er internasjonale studenter? Tenk så mange forskjellige kulturer vi slår sammen i den lille bygda her ute – hva er det egentlig som knytter oss sammen?

 

Og vipps! Der var februar over. Tenk så mye fortere tiden går når du har noe interessant og lærerikt å fylle den med. Ta turen til Samfunnet en tirsdagskveld for en spennende og lærerik kveld.

Alt du trenger å vite om DiggiPay

Cornelia Aasuldsen-2.jpg

Alle som har rukket å ta turen innom Samfunnet nå i januar, har sikkert merket av vi har fått ny betalingsløsning på Samfunnet. Vi har byttet fra Cashless til Diggipay, en løsning som skal være enda lettere for dere å bruke.

Påfylling på nett
For å bruke Diggipay oppretter du deg en bruker på nett her (link her). Det er gjort på 1-2-3, og kan gjøres før du kommer på Samfunnet, enten du slapper av på sofaen, har pause i forelesningen eller er på vors. På Samfunnet finner du Diggipay-kort, som du knytter opp til brukeren din på nett. Kortene er tilgjengelige på festkvelder men kan også hentes på Samfunnet på forhånd. Deretter er det bare å fylle på penger på nett, og du er klar til å kjøpe øl og mat! Det at det nå er mulig å fylle på kortet på nett gjør at du slipper å stå i kø ved påfyllingsmaskinene, du kan gjøre det på forhånd eller fra stolen i Bodegaen. Foreløpig er påfylling kun mulig på nett, og ikke med påfyllingskasser. I likhet med Cashless, koster også Diggipay-kortet 50 kr. Dette vil bli trukket fra brukeren din første gang kortet brukes. Det vil deretter påløpe er årlig gebyr på 50kr. Dette trekkes automatisk ved første kjøp et år etter kortet ble aktivert. Pass på kortet ditt, så du slipper å betale dette hver kveld!

Enklere refusjon
I tillegg til at Diggipay er veldig praktisk å fylle på, er det også mye enklere å refundere. Nå ligger pengene på Diggipay-brukeren din, og du kan logge deg inn der etter festen eller semesteret for å få refundert pengene. Det at pengene ligger på brukeren din er også en fordel dersom du mister kortet ditt. Da er det bare å logge inn og sperre kortet. Du kan da registrere et nytt kort, og få pengene du har på brukeren på det.

Andre fordeler
En annen fordel med Diggipay er at du på nettsiden kan overføre penger til andre. Dersom noen kjøper noe til deg i baren, kan du sende penger fra din bruker til en annen med en gang. Samarbeidet med Espos, som er leverandøren av Diggipay, vil også kunne gi dere flere fordeler framover, da løsningen skal utvikles videre. Det vil blant annet komme en Diggipay-app som vil gjøre påfylling og refusjon enda enklere. Husk å lage deg bruker og registrere kort allerede før du drar på Samfunnet!

Hvordan er det å ha samfunnstjeneste?

Samfunnet i Ås er for og av studentene, og drives av god gammeldags dugnadsånd. Når man har samfunnstjeneste er det forskjellige oppgaver man kan gjøre, og vi tok turen innom Samfunnet på en festkveld for å høre hvordan det gikk med kveldens samfunnstjenester. 


Mat – Simen

Har du hatt samfunnstjeneste før, og hva skal du gjøre i kveld? Hva liker du ved samfunnstjeneste?

Dette er ikke første gang jeg har jobbet på Samfunnet, og denne gangen tok jeg vakten for en annen. I kveld jobber jeg på kjøkkenet.  Jeg synes det er kjempehyggelig å ha samfunnstjeneste, man møter mange nye mennesker. 


Gir samfunnstjeneste mersmak på frivillighetsarbeid? Synes du det er fordel å være medlem av Samfunnet?

Jeg får jo lyst til å engasjere meg mer, og det er viktig at alle bidrar. Det er en fordel å være medlem, for da får du jo billigere øl og billetter. 


Tips til de som skal ha sin første samfunnstjeneste?
Varier hva du tar – gøy å prøve noe nytt. 


Inngang – Agnes 

Har du hatt samfunnstjeneste før, og hva skal du gjøre i kveld? 

Dette er første gang jeg har samfunnstjeneste – men så langt synes jeg det har gått veldig bra. Jeg jobber i inngang, så jeg kroppsvisiterer i kveld.

Gir samfunnstjeneste mersmak på frivillighetsarbeid? Synes du det er fordel å være medlem av Samfunnet?

Ja jeg får jo lyst til å engasjere meg mer, og man får jo ting billigere som er greit når man er student. 

Garderobe – Vivi

Har du hatt samfunnstjeneste før, og hva skal du gjøre i kveld? Hva liker du ved samfunnstjeneste?

Dette er tredje gangen jeg har samfunnstjeneste, og denne gangen ble jeg innkalt. I kveld jobber jeg i garderobe. Jeg synes det er koselig å ha samfunnstjeneste, man treffer masse mennesker. 

  

Gir samfunnstjeneste mersmak på frivillighetsarbeid? Synes du det er fordel å være medlem av Samfunnet?

Det frister litt med komite, og det er jo et stort pluss å få ting billigere. 


Tips til de som skal ha sin første samfunnstjeneste?

Det er ikke vanskelige ting man må gjøre, og man får hjelp når man trenger av alle ansvarlige. Meld deg opp selv så du kan velge når du jobber – og meld deg inn i komite! 


Vakt – Stine og Hanna

Har dere hatt samfunnstjeneste før, og hva skal dere gjøre i kveld? Hva liker dere ved samfunnstjeneste?

Vi ble innkalt, og dette er ikke første gangen vi har samfunnstjeneste. Det er en fin måte å få bidratt på, og det er jo greit at man får billigere ting når man er medlem. Da er samfunnstjeneste en grei «betaling». 

Tips til de som skal ha sin første samfunnstjeneste?

Prat med folk og bli kjent med nye. 

Kristina Bringedal Gedde (4 of 11).jpg


Vakt ved Johannes – Svea

Har du hatt samfunnstjeneste før, og hva skal du gjøre i kveld? Hva liker du ved samfunnstjeneste?

Dette er ikke første gang jeg har samfunnstjeneste, og jeg ble innkalt. I kveld skal jeg sette stempel på de som går inn i Johannes. Samfunnstjeneste er sosialt, og du får mat. I tillegg er det hyggelig. 


Gir samfunnstjeneste mersmak på frivillighetsarbeid? Synes du det er fordel å være medlem av Samfunnet?

Ja, jeg vurderer komite. Det er definitivt en fordel å være medlem, man får jo billigere øl og billetter.


Tips til de som skal ha sin første samfunnstjeneste?

Spør hvis du lurer på noe. Og snakk med folk – det er en fin måte å være sosial på.


Intervju med CLMD

clmd2.jpeg

 Fadderuka er forbi, høstparallellen har startet og det er tid for semesterkickoff! Til Samfunnet kommer Martin Danielle – bedre kjent som CLMD. Den norske DJ’en har produsert musikk siden 2008, jobbet med artister som Astrid S og laget offisielle remixer for artister som for eksempel Bruno Mars. Og nå inntar han Aud Max!
Vi var så heldige å få svar på noen av spørsmålene våre:


Har du vært i Ås før? Og har du hørt noe om Samfunnet i Ås og hva vi arrangerer? (UKA i Ås, Sprell-festival etc) 
- Jeg har faktisk spilt i Ås to ganger tidligere, en gang med min gamle makker Carl, og en gang alene, og har hatt en helt sinnsykt bra opplevelse begge gangene. Det er skikkelig stas å få komme tilbake!

Når begynte du å lage musikk? - Jeg startet som DJ, og tok etterhvert steget inn i produsering, og ikke motsatt vei som en del "Bedroom Producers" gjør i dag. Den første låta jeg lagde, "I See", lagde jeg sammen med Carl tidlig i 20-årene, og mest for å se om vi hadde peiling nok på å lage musikk til å legge det til i repertoaret vårt. Det hadde vi heldigvis, for siden så har jo fokuset ligget mer og mer i å lage eget materiale. Men jeg er fortsatt lidenskapelig opptatt av å opptre og levere et kvalitetshow. Jeg syns det er veldig synd at DJ/Produsenter i generasjonen etter meg ikke virker like opptatt av det. 

Hva fikk deg til å bli interessert i elektronika? - Mamma, faktisk. Da jeg var liten var mamma Aerobicinstruktør, og jeg måtte alltid være med på timene hennes. Mens jeg satt å lekte i et hjørne, danset mamma og resten av damene etter deilig 90-talls elektronika som Snap, Mr. President og Eurythmics. Og da var det tydeligvis gjort. Mamma heter Danielle, så jeg har hedret "innsatsen" hennes med å gjøre henne en del av artistnavnet mitt, Martin Danielle. Og du skal ikke se bort i fra at det dukker opp noe 90-talls elektronika i showet mitt.

Spiller du mange konserter utenfor Norge? - Med de to siste sesongene av The Voice måtte jeg kutte ned på all turnering dessverre, men til vanlig spiller jeg også mye utenfor Norge. Jeg har turnert hele USA med Steve Angello, og gjort flere egne miniturneer og konserter i blant annet Brasil, UK og Mellom-Amerika, for å nevne noe. Som sagt, det å opptre er det jeg liker best med jobben min, så jeg prioriterer det når jeg kan.

Hva liker du best – å spille konserter eller være mentor i The Voice? - Helt klart konserter, men å være mentor har gitt meg en helt unik inspirasjon. Det er noe veldig spesielt med å kunne hjelpe unge talenter opp og frem, og bidra til at de tar gode valg for sine fremtidige karrierer. Jeg har fremdeles god kontakt med mange av de jeg hadde på laget mitt, og er helt sikker på at man får høre mer fra flere av dem. Team Martin for alltid!

Hva forventer du av oss studentene i Ås som publikum? - At de er klar for en fest. Jeg har tatt frem noen ordentlige godbiter til dette settet, og det kan til og med hende at jeg spiller noe som ingen har hørt før spesielt for Ås-publikummet, så jeg håper folk liker det.

Det høres ut som denne kvelden kommer til å bli fantastisk, og det er fremdeles ledige billetter! Ta turen til Samfunnet på fredag for å bidra til stemningen og starte semesteret med en herlig kveld!

Intervju med TØFL

Augustblokken er i gang og semesterets første konsert er endelig her. Samfunnet får besøk av TØFL, indiepop-bandet fra Stavanger som ble kåret til ukas Urørt i 2018. Gutta har ligget og vaket i det norske popvannet gjennom hele 2018, og er klare for å få stemningen til topps på Samfunnet. Gjengen tok seg også tid til å svare på noen av spørsmålene våre. 


Har dere vært i Ås før? 

Hva vet dere egentlig om Ås? Har dere hørt om Samfunnet, UKA etc før? 

Aldri vært i Ås, men har hørt mye bra om veggispylsene på shellen der me den skolen. Så kjenne vel alle någen så studere på Ås!?


Hva er det dere gleder dere til når dere skal spille konserter? 

Det kjekkaste e å møda nye folk, og å dansa! Husk å dans på konsert!!!


Hvordan tror dere at det blir å spille for studentene på samfunnet? Vi er et lite universitet sammenlignet med andre, så konserten blir jo kanskje litt mer intim enn dere er vant til? 

Studentkonserter e di beste konsertene! Dess mer intimt, dess gøyere blir det å spela. Me glede oss te konsert, og tror at studentene i Ås vett koss å hoppa å dansa.


Hvorfor spiller dere ofte konsert i pyjamas?

Forde det e sykt behagelig vel!?


Me glede oss! <3




Det gjør vi og! De to siste årene har TØFL opparbeidet seg et eksplosivt liveshow som har resultert i oppvarmingsjobber for blant annet Dagny, Sløtface og Silja Sol, så dette kan ikke bli noe annet enn bra. Ta turen innom Samfunnet på onsdag for å se denne flinke gjengen live!

Kjære nye student- Velkommen!

Kjære nye student – velkommen!
Velkommen til Norges vakreste campus og et studentsamfunn du skal lete lenge etter. Uansett om du begynner på bachelor, master eller årstudium er jeg sikker på at du kommer til å stortrives her ute på «bygda» med oss andre.

 

Mange vil si at i en studenttilværelse er livet utenom studiene like viktig som selve studiet, og Ås har noe for alle og enhver. Ta turen innom Graskurs onsdag 14. august for en smakebit av Ås sitt sosiale liv! Er du for eksempel hjemmekjær har vi en drøss med stedsforeninger som demper hjemlengselen, for de sangglade finnes det en rekke forskjellige kor – kort sagt, med 80 ulike lag og foreninger finnes det noe for alle. Men vi har alle til felles at vi samles på Samfunnet.

Samfunnet er for og av studentene i Ås, og har røtter tilbake til 1864. Det er her vi samles til quizzer, konserter og andre sosiale arrangementer. Men Samfunnet skiller seg ut ved at det drives på god gammeldags dugnadsånd; hvor medlemmene av Samfunnet stiller som vakter og bartendere, mens noen jobber bak kulissene i for eksempel markedsføring eller økonomi.
Som medlem av Samfunnet får man gratis eller rabattert inngangspris på arrangementer, stemmerett på Samfunnets generalforsamling og mulighet til å engasjere deg i en av Samfunnets komiteer!

122.jpg

 

Men kanskje du vil teste ut Samfunnet først? Da har du mange muligheter allerede i august. Allerede 9. august er det omvisning på Samfunnet og Fredagslounge med speedfrending, den perfekte muligheten til å bli kjent med nye mennesker. Om du vil bruke noen dager på å finne deg til rette i Ås kan du som sagt dra på Graskurs 14. august på dagen, men samme dag er det også konsert med TØFL og temafest. Finn ut hvilket tema ditt fakultet har, og ikke vær redd for å dra den langt! Graskurs del 2 den 16. august er også verdt å få med seg, hvor foreningene viser et litt mindre påsminket bilde av seg selv.

Om du har konkurranseinstinkt er Samfunnets rebusløp et must, meld på deg selv og for eksempel faddergruppen din og konkurrer mot andre faddergjenger.

Uansett hva du slenger deg på kan jeg garantere at du vil kose deg, for å sitere Samfunnets formann Oscar Mork «på Ås blir det aldri mer moro enn vi gjør det selv – heldigvis for oss er dette noe vi er usedvanlig flinke til». Nok en gang, velkommen! 

Hvordan er det å jobbe i komite på festkvelder?

Komiteene på Samfunnet er det som får Samfunnet til å gå rundt, og livet på Ås hadde vært veldig annerledes uten dem. Å jobbe i komite innebærer at man jobber minst 30 timer per semester, men fordelene er mange. Internfester, gratis inngang på mange arrangementer og mulighet til å bli kjent med nye mennesker er bare noen av dem. Men hvordan er det egentlig å jobbe i komite? Vi har snakket med mange av de som jobber i komite på en festkveld om hvordan det er å jobbe i disse komiteene.

 

Inngang – Martine Bingen (komitemedlem) og Astrid Lunde (Ansvarlig)

Martine
Å jobbe i inngangskomite er veldig hyggelig. Du føler at du bidrar hakket mer enn man gjør ved vanlig samfunnstjeneste, og at man tar mer del i Samfunnet. Det er sosialt å være med i komite, du blir kjent med nye mennesker og du får være med på internfest – noe jeg synes er veldig gøy!

Hvis jeg skulle valgt en annen komite ville det vært bar eller ordensvern. Men jeg anbefaler å søke inngangskomite – det er sosialt og du får goder som billigere øl og billetter.

Kristina Bringedal Gedde (1 of 24).jpg

Astrid

Jeg trives veldig godt som inngangsansvarlig. Det er en sosial jobb, hvor du står med en god gjeng og slipper inn folk på Samfunnet. Jeg liker å slå av en prat med de som kommer på Samfunnet, så denne komiteen er jo perfekt.

Min stilling har utfordret meg, jeg har lært å ta avgjørelser i vanskelige situasjoner, lært mer om regnskap og hvordan det er å lede mennesker. Jeg er veldig takknemlig for det, for dette er kunnskap jeg tar med meg videre.
Hvis jeg skulle vært i en annen komite hadde det vært bar – der er det jo sosialt der og!

Kristina Bringedal Gedde (14 of 24).jpg

Bar – Hans-Jørgen Sand

Hans-Jørgen

Jeg søkte faktisk komite før jeg hadde kommet inn på NMBU. En venninne fortalte meg om Samfunnet og de ulike komiteene, så jeg sendte inn en søknad før jeg visste om jeg skulle begynne på NMBU. Jeg har jobbet i barkomite i 4 år, og planlegger ikke å slutte før jeg er ferdig på NMBU. Det jeg liker ved barkomiteen er det sosiale samværet og at du gjør mye mer for studentmassen. I tillegg har man i komite de beste festene og du lærer mye om Samfunnet som du ellers ikke ville gjort – noe jeg setter stor pris på.

Kristina Bringedal Gedde (7 of 24).jpg

Mat – Ingvild Pedersen

Ingvild

Jeg har lett etter noe som engasjerer meg på Samfunnet. Når jeg hadde samfunnstjeneste meldte jeg meg alltid til kjøkkenet, det var der jeg trivdes best. I høst ble matkomiteen opprettet og endelig var det en komite jeg engasjerte meg for! Det er sosialt å jobbe i denne komiteen, og du føler du er en del av noe her på Samfunnet. I tillegg skader det ikke med godene som følger med å jobbe i komite, men det er ikke så viktig for meg. Hvis jeg skulle vært i en annen komite hadde det nok vært inngang eller Tuntreet – men jeg trives veldig godt her i matkomiteen.

Kristina Bringedal Gedde (8 of 24).jpg

Arrangement – Amalie Eikeland Holmefjord

Amalie

Runa (tidligere arrangementsjef) sa til meg at «du passer i denne komiteen», så da søkte jeg – enkelt og greit. Det er mye forskjellig man gjør i denne komiteen, alt fra pynting til temafester, tirsdagspåfyll og peiskos. I arrangementskomiteen får man mulighet til å se bak kulissene på Samfunnet, og man tenker ikke over hvor mye arbeid som legges inn under en festkveld før man blir med i komite. Hvis jeg skulle vært med i en annen komite hadde det vært artistkomiteen, men jeg trives veldig godt der jeg er. Jeg synes ikke det er noe problem å jobbe flere festkvelder enn man gjør som medlem, for godene i komite og det sosiale veier opp for de ekstra vaktene.

Kristina Bringedal Gedde (11 of 24).jpg

Lys – Rasmus Hageland

Rasmus

Jeg jobbet med lys under UKA, og det var det som fikk meg til å søke lyskomite. Jeg trives godt, det er en sosial komite og mange flinke folk. I tillegg får man kunnskap man vanligvis ikke får, som jeg sikkert får bruk for senere i livet.

Hvis jeg ikke jobbet i lys ville jeg nok ha jobbet i lyd.

Kristina Bringedal Gedde (18 of 24).jpg

Ordensvern – Helena Seland Myhre

Helena

Jeg søkte ordensvern etter å ha jobbet som funksjonær under UKA, som ga meg en forsmak på komitelivet. Jeg trives veldig bra, jeg startet som komitemedlem høsten for 2 år siden og ble nylig vaktansvarlig og komitesjef – så det er tydelig at jeg trives. Jeg føler jeg er mer med og bidrar, i tillegg har jeg blitt kjent med mange nye mennesker. Godene man får i komite veier opp for ekstra vakter, men for meg er de kun en bonus. Hvis jeg skulle valgt en annen komite ville jeg jobbet i bar eller inngang, men som sagt trives jeg veldig bra der jeg er!

Søk orden!

ordensvern.jpg

Film og foto – Kristina Gedde

Kristina

Under fadderuka hørte jeg ofte «søk komite, det lønner seg», og det vil jeg si det gjør. Jeg trives veldig godt i film og foto-komiteen, og har lært mye. Jeg har lært meg mer om Photoshop og Lightroom, og vi har veldig bra utstyr! Det er en sosial komite og passer godt hvis man har foto som en hobby – men det er ikke et krav. Vi er ikke så mange i komiteen, så vi er en god gjeng og har det gøy sammen. Jeg er veldig fornøyd med å være med i denne komiteen, men måtte jeg ha valgt noe annet hadde det nok vært Tuntreet.

Kristina Bringedal Gedde (24 of 24).jpg

Lyd – Nikita Fonarev

Nikita

Jeg har alltid spilt og vært opptatt av musikk, og jobbet mye med lyd så når jeg fant lydkomiteen ville jeg lære mer. Jeg trives utrolig bra, vi er ganske mange i komiteen men vi har et godt samhold og trives bra sammen. Du lærer mye av å jobbe her.

Hvis jeg måtte velge noe annet hadde det vært artistkomite.

Kristina Bringedal Gedde (23 of 24).jpg