Hvordan varsler jeg på Studentsamfunnet i Ås?

Det skal være trygt, gøy og inkluderende å være frivillig ved Studentsamfunnet i Ås. Hvis du får melding om eller opplever grenseoverskridende atferd skal dette meldes. På Studentsamfunnet i Ås jobber vi nå med å fastsette prosedyrer for hvordan dette skal foregå. Retningslinjene for dette gjelder kritikkverdige forhold, eksempelvis: underslag, tyveri, brudd på taushetsplikt, forhold som medfører fare for liv og helse, maktmisbruk, mobbing, trakassering, seksuell trakassering og diskriminering.

Hva er det å varsle?

Å varsle er å si ifra om noe som ikke er greit, noe som føles ubehagelig eller skremmende, eller handlinger som er ulovlige.

Hva kan jeg varsle om?

Du kan si ifra om noe du har opplevd selv, noe som har skjedd med andre, noe du har blitt fortalt eller noe du har sett. Du kan melde fra om hendelser du tenker er veldig alvorlige eller ikke egentlig så farlige, men likevel ikke helt greit. Ingenting er for lite eller for stort! For eksempel kan det være noe du opplever på huset, under festkveld, på andre arrangementer i regi av Studentsamfunnet, med frivillige eller andre deltakere på Studentsamfunnets arrangementer. Dersom det forekommer kritikkverdige forhold som er relevante for den frivilliges stilling kan dette varsles om, selv om disse forholdene ikke oppstår i forbindelse med arrangementer i regi av Studentsamfunnet.

Hvordan varsler jeg?

På denne nettsiden kan du finne et skjema for varsling. Her ber vi om at du legger frem saken din, slik at vårt varslingsutvalg kan ta stilling til saken. Det er ønskelig at den som varsler også oppgir eget navn, slik at utvalget kan ta kontakt ved håndtering av saken. Ønsker du å varsle anonymt er det også helt i orden, men dette begrenser arbeidet utvalget har mulighet til å gjøre.

Du kan også sende e-post til HR@samfunnetiaas.no eller leder@samfunnetiaas.no. Hvis du ønsker å ta kontakt med en som ikke er aktiv student lenger, så kan du kontakte varsling@samfunnetiaas.no som ekstern representant i Hus- og Finansstyret er ansvarlig for.

Hvem mottar varselet?

HR-sjef mottar varselet. Sammen med bodegasjef ved Studentsamfunnet i Ås settes det sammen en habil varslingsgruppe for å behandle varselet. Studentsamfunnet i Ås har retningslinjer og prosedyrer for håndtering av varslingssaker for å sikre en riktig behandlingsprosess. Den som varsler vil bli kontaktet av HR-sjef som vil forklare prosessen videre og be om mer informasjon dersom det er behov. Den som varsler skal være trygg på at det som deles er fortrolig og at de som behandler saken har taushetsplikt.

Varslingskjema

Går direkte til HR-Sjef på samfunnet

 

AldriOK kampanjen

I februar 2018 skrev Studentsamfunnet i Ås under AldriOK-kampanjen sammen med rektor ved NMBU Mari Sundli Tveit, SIÅS-styreleder Ingrid Wigestrand, Studenttingsleder Jonas Thorsen og Ås Feministiske Studenter. Aldri OK er en studentdrevet kampanje mot trakassering. Alle har rett til å leve og studere i et trygt og inkluderende miljø. Ingen skal oppleve misbruk, trakassering eller noen form for diskriminering. Vi ønsker trygge campus og et trygt studiemiljø!

Hvis du opplever noe på huset, på festkveld, med frivillige eller andre deltakere på festkvelder så kan du sende mail til HR@samfunnetiaas.no eller leder@samfunnetiaas.no

Hvis du trenger hjelp, ta kontakt via en av linkene under:

Helsestasjon for ungdom  

Siås helse

Sikresiden - velg NMBU

Aldriok.PNG